Makra Noémi tarolt a tornászok Prolan szerenkénti bajnokságán

torna_Böczögő Dorina, közeli

Böczögő Dorina

Remekelt Makra Noémi a nők Prolan országos szerenkénti bajnokságán a Körcsarnokban, ahol mind a négy szert megnyerte. A békéscsabai tornász talajon két hibátlan ugrást mutatott be, 14.284 ponttal diadalmaskodott.

Korábbi sérülése miatt itt se Böczögő Dorina, se Csillag Tünde nem szerepelt, így a dunaújvárosi Horváth Enikő lett a második. Felemáskorláton is jó formát mutatott a Világkupa-győztes, 14.467-et kapott, és itt is nyert. Második lett Csillag Tünde, harmadik pedig Romhányi Eszter.

Gerendán már az olimpikon Böczögő Dorina is a szerhez lépett, de nem volt teljes a gyakorlata korábbi sérülése miatt. Ő lett a második, Romhányi a harmadik. Makra ezen a szeren az elején kisebbet hibázott, de ez sem akadályozta meg az újabb győzelemben, pontszáma 14.434 lett. Most a talajra is sikerült koncentrálnia, szép gyakorlatot adott elő, a 13.500 pedig a teljes sikert, vagyis a negyedik aranyat hozta. A további sorrend: Csillag és Böczögő. Az utánpótlás számára is megrendezték a szer ob-t, itt többen is dupláztak, méghozzá mindenki ugrásban és talajon szerzett első helyeket.

A junioroknál a szombathelyi Dévai Boglárka, az ifiknél a KSI-s Péter Sára, kadettben pedig a békéscsabai Szujó Dorka nyert két aranyat. Hétfőn Draskóczi Imre szövetségi kapitány kihirdeti az Eb-re utazó keretet, Kovács István férfi vezetőedző pedig tájékoztatást ad az első férfi Eb-válogató állásáról. Makra Noémi: Nagyon örülök, hogy mind a négy szert megnyertem. Szeretek ugráson kezdeni, mert ilyenkor jól bemelegszem a többi szerre.

torna_Böczögő Dorina_gerendán erőkézenállás

Böczögő Dorina

A felemáskorláttal nagyon elégedett vagyok, szerintem most sikerült a legjobban, az új elemet is megcsináltam, és az egész „gyaki” jó lett. A gerendánál még mindig izgultam egy kicsit, az elején a hármas kötésem nem volt meg, de még mindig jobb volt így, mert nem estem le. A talaj végre megint jól ment, a sorok is megvoltak. Böczögő Dorina: A kezemben van egy kisebb gyulladás, úgy jöttem a versenyre, hogy teljes gyakorlatokat nem csináltam meg a héten edzésen. Csak fejben futattam le végig a gyakikat, de erre nagy szükségem volt. Ehhez képest egész jól sikerült a gerenda és a talaj is, ahol megpróbálkoztam egy új elemmel. Még nem jött teljesen össze, de szeretnék egy teljesen új koreográfiával kiállni.

torna_Makra Noémi, gerenda

Makra Noémi

Csillag Tünde: “Nekem a lábam nem volt százszázalékos, a dohai Világkupán lett egy kisebb sérülésem. Így én is kevesebbet tudtam edzeni az elmúlt időszakban, nekem is kimaradtak a teljes gyakorlatok. Örülök, hogy három szeren el tudtam indulni, és végül is magamhoz képest minden egész jól sikerült. Draskóczi Imre, női vezetőedző: Mindenképpen ki kell emelnem Makra Noémit, aki nagyon jól teljesített, az Európa-bajnokságon is tőle várjuk a legjobb eredményeket, finálékat szeretnénk. A többiek is jól szerepeltek, főleg ahhoz képest, hogy kisebb sérüléssel küszködnek, csak dicsérni tudom őket.”

Unyatinszki Mihály, Makra edzője: “Még közel sem voltak tökéletesek a gyakorlatok, de ezen a versenyen is egy újabb lépést tettünk előre. Most megvolt a talaj, amely múlt héten a Matolayn nem sikerült. Még van majdnem egy hónap az Eb-ig, addigra kell Noéminek csúcsformába kerülnie. A jövő héten Békéscsabán készülünk, majd tatai edzőtábor következik, és a kontinensviadalig lesz még egy eszéki Világkupa is.”

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.