Marguc nem nosztalgiázni ment Celjébe

MargucKülönös érzéssel szállt fel pénteken délután az MKB-MVM Veszprém Celjébe induló autóbuszára Gasper Marguc, a magyar bajnokcsapat idén leigazolt jobbszélsője, mert az úti cél most a szülővárosa volt, ahol felnevelkedett és ahol egészen mostanáig – egyre magasabb színvonalon – kézilabdázott…

Könnyűszerrel, vagy nehezen fog megbirkózni annak a furcsa helyzetnek a kihívásával, hogy szombaton este először játszik majd veszprémi mezben a nevelő együttese, az RK Celje Pivovarna Lasko ellen? – kérdezte a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársa a 24 éves, és ezzel az egyik legfiatalabb „Építők” játékostól.

„Ilyen hazatérésben még soha nem volt részem, bizonyára más játékosokat is elgondolkodtatna, ha először lenne az a céljuk, hogy legyőzzék az előző csapatukat, ráadásul még jó sok gólt is dobjanak. Pedig pontosan ez lesz szombaton este az én szerepem. Egy profi ilyenkor sem jöhet zavarba, csak arra gondolhat, hogy az új csapatát ugyanúgy kell szolgálnia, ahogy a régit. Vagy még jobban. Ebből kiderül, hogy nem nosztalgiázni indultam Celjébe” – hangzott az Európa legjobb szélsői közé tartozó Marguc válasza, aki talán még az idei BL gólkirály Momir Ilicset is megszorongatta volna, feltéve, hogy a Celje is eljut a kölni négyes döntőbe…

Az MKB-MVM Veszprém orosz, német és francia ellenfeleinek legyőzése után veretlenül áll ki a szlovén együttes ellen, ugyanakkor a Celje két vereséget követően csak az orosz Csehovszkije Medvegyi elleni meccsén tudott javítani.

„A Celjét több játékos is ott hagyta a nyáron, úgy, ahogy Lékai Máté és jómagam is, ezután csak egy út maradt a szlovén edző előtt: a fiatalítás. Ügyes és nagyon gyors srácok kerültek a csapatba, ezért mondtam azt a mostani csapattársaimnak, hogy nem szabad belemennünk a rohanásba és a futóversenybe.  Arra is felhívtam a figyelmet, hogy több lesz az egyéni kezdeményezés és improvizáció az átlagosnál, tehát erre is fel kell készülnünk a védekezésnél.”

A szombaton este fél 9 órakor kezdődő BL meccsen helyi szokás szerint telt ház lesz a celjei sportcsarnokban, és körülbelül olyan hangulatra lehet számítani, mint a Veszprém Arénában.

„Ma tudtuk meg, hogy szombaton 1200 veszprémi szurkoló követ minket Celjébe, és amennyire megismertem őket, a hazai szurkolók aligha fognak a lelátón főlénybe kerülni. Ehhez nekünk a papírformát igazoló győzelemmel kell hozzájárulnunk!”

Gasper Marguc boldog embernek mondja magát, aki nem titkolja, hogy mindig is egy olyan csapatban szeretett volna játszani, ahol a világ legjobbjai közé tartozó kézilabdázók gyűltek össze.

„Az első vágyam a Veszprémbe kerülésemmel már teljesült. A második akkor válhat valóra, ha jövő májusban újra a BL négyes döntőjében szerepelhetünk, és ott talán még a gólkirályi címért is versenyben lehetek. Ennél szebb dolgok egyelőre nem történhetnek velem.” – jelentette ki a szlovén sportember.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.