Marozsán Dzsenifer Európa-bajnok!

Marozsán-DzseniferA női labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében a német válogatott zsinórban hatodik alkalommal lett a kontinens legjobbja.

Egy elképesztő fináléban nyertek a németek, hiszen Norvégia két tizenegyeshez jutott a fináléban, ám Nadine Angerer mindkét büntető hárította.

Az első félidő 29. percében Trine Rönning ta kapu közepébe szerette volna helyezni a tizenegyest, ám a német kapus otthagyta a lábát, így óriási szerencsével védeni tudott. A német válogatottat az Eb-döntőbe juttató Marozsán Dzsenifer ezúttal is kitűnően játszott, többször volt remek előkészítő, kitűnően tekerte be a kapu elé a német szögleteket, majd az első félidő végén egy távoli Marozsán-lövés ment kapu mellé.

Rögtön a második félidő elején Marozsán ugratta ki Okoyino da Mbabit, ki középre adott, az érkező Anja Mittag pedig a kapu bal  oldalába helyezett (1-0). A német cserejátékosnak ez volt az első labdaérintése.

A Cramer és Marozsán együttes erővel “buktatta” Carolina Hansent, a második norvég tizenegyest Solveig Gulbrandsen vállalta, ám Angerer ezt a büntetőt is kivédte.

UEFA női labdarúgó Európa-bajnokság, döntő:

Németország-Norvégia 1-0 (0-0)
Gól: Mittag (49.)

Fotó: Kicker.de

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.