Másodszor is kikapott a Debrecen

haladas_debrecenA Haladás 1-0-ra legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombat esti mérkőzésén, Sopronban.

A Haladás első támadásából vezetést szerzett, s a folytatásban a biztonságos védekezésre helyezte a hangsúlyt. A Debrecen ugyan próbálkozott, de Király és a szombathelyi védelem biztosan állt a lábán.

A második félidőben viszont a veterán kapusnak már nagyot kellett nyújtózkodnia az előny megtartásához. Később a Haladás is bátran lendült támadásba, egy ilyen ellenakció végén a keresztléc mentette meg a hajdúságiakat az újabb góltól.

Ahogy telt az idő, úgy lett egyre védekezőbb felfogású a Haladás, s a Loki nem tudott komoly helyzetet kialakítani, sőt, a zöld-fehérek ellenakció jelentettek igazi veszélyt. A hazaiak magabiztosan őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.

Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője: Nagyon jó első játékrészt produkáltunk, a korai gól megadta a mérkőzés alaphangját és ezen kívül is sok helyzetet dolgoztunk ki.  Az is igaz, hogy az első félidőben a debreceni csere után feljavult a vendégek játéka. S azt is hozzá kell tenni, hogy még hiányzik elölről Miroszlav Grumics és Myke Bouard Ramos, velük még hatékonyabbak leszünk. Összességében a fiúk nagyot küzdöttek, ráadásul egy jó ellenfelet győztünk le, nagyon boldog vagyok.”

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője: Olyan gólt kaptunk az első percekben, amelyet nem szabadott volna, de persze minden gólt hiba előz meg. Ez megfogta a csapatot, de a második félidőben rendeztük sorainkat, nagy energiákat mozgosítottunk. Ám a végjátékban nem sikerült feltennünk az i-re a pontot. Gratulálok a Haladásnak.”

A szombathelyiek idénybeli első pontjaikat szerezték meg, míg a hajdúságiak továbbra is pont nélkül állnak a tabellán.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Haladás — Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Sopron, 1260 néző, v.: Berke
Gól: Williams (3.)
Haladás: Király – Jagodics, Wils, Bosnjak – Polgár, Simon (Jancsó, 76.), Kiss, Tóth – Rácz (Tóth B., 67.), Williams, Medgyes (Halmosi, 80.)
Debreceni VSC: Nagy – Kuti (Mengolo, 35.), Szatmári, Mészáros, Ferenczi – Sekulic (Tisza, 80.) – Jovanovic, Holman, Tőzsér, Sós – Könyves (Bíró, 86.)

Kétgólos hátrányból fordított a Mezőkövesd

A rekkenő hőségben a Paks kezdett aktívabban, de hamar visszaesett a színvonal és az iram is. Tujvelnek az első percben kellett egy nagyot védenie, ezt leszámítva a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az első félidő végén a hazaiak akarata érvényesült, amit egy kapufa jelzett, de gól a szünetig nem született.

A folytatásban a Mezőkövesd lépett fel támadólag, de egy gyors paksi ellentámadás révén a vendégek szereztek vezetést, majd néhány perccel később megduplázták előnyüket.

A hazaiaknak viszonylag hamar sikerült szépíteniük, ráadásul Kecskés második sárga lapja után emberhátrányba kerültek a paksiak, így a Mezőkövesd bátran rohamozhatott az egyenlítésért, amelyre nem is kellett sokat várni.

A lendületben lévő Mezőkövesd kisvártatva büntetőből a vezetést is megszerezte, amire a paksiak csak kapufával tudtak válaszolni, így a hazaiak két forduló után egyedüliként százszázalékosak az NB I-ben.

Mezőkövesd Zsóry FC — Paksi FC 3-2 (0-0)
Mezőkövesd, 2356 néző, v.: Szabó Zs.
Gól: Veselinovic (66.), Baracskai (70.), Strestík (77., 11-esből), illetve Szakály (56.), Lenzsér (60.)
Kiállítva: Kecskés (68.)
Mezőkövesd: Tujvel – Farkas, Hudák, Pillár, Gohér – Csirmaz (Baracskai, 58.), Keita – Koszta, Strestík, Cseri (Vadnai, 84.) – Novák (Veselinovic, 65.)
Paksi FC: Molnár – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó – Papp (Hajdú, 85.) – Haraszti (Koltai, 64.), Kecskés, Bertus, Bartha (Hahn, 64.) – Szakály.

Négygólos döntetlent játszott a Honvéd és a Diósgyőr

A találkozót a Bozsik Stadionban játszották, ugyanis a Diósgyőr a debreceni Campus Fesztivál miatt kénytelen volt felcserélni a pályaválasztói jogot a kispestiekkel, mert ideiglenes otthonában ezúttal nem játszhatott. A két együttes egyaránt 2-0-s sikerrel rajtolt, így holtversenyben vezették a tabellát a forduló előtt.

Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, mindkét együttes előtt adódtak helyzetek. Vezetéshez a vendégek jutottak büntetőből, ráadásul a fővárosiak emberhátrányba kerültek. A fordulást követően azonban így is egyenlíteni tudtak, sőt, egy szabadrúgásból megfordították az állást. Már úgy tűnt, hogy begyűjtik a három pontot, ám az ötperces hosszabbítás utolsó másodperceiben Vela második góljával egyenlített a Diósgyőr.

Ezzel megszakadt a kispestiek remek sorozata, ezt megelőző 11 hazai bajnokijukat ugyanis megnyerték.

Budapest Honvéd — Diósgyőri VTK 2-2 (0-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző, v.: Solymosi
Gól: Eppel (62.), Lanzafame (74.), illetve Vela (42., 95., az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Nagy G. (40.)
Honvéd: Gróf – Baráth, Lovric, Kamber, Bobál, Laczkó (Villám, 44.) – Nagy G., Gazdag (Kabangu, 61.), Tömösvári (Herjeczki, 64.) – Eppel, Lanzafame.
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai (Makrai, 66.), Nono, Óvári – Szarka, Joannidisz (Ugrai, 58.)

Forrás: Haladás/MTI — Fotó: DVSC

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.