Mátyus János szelet vetett, vihart arathat!

Bresztyenszky LászlóBár a magyar labdarúgásról semmiképpen nem lehet elmondani, hogy rohamléptekkel fejlődik, események ettől függetlenül bőven adódnak a sportág háza táján. A stadionokban a huligánok diktálják a tempót, a sok év óta tervezett beléptetési rendszer sem hozott eddig átütő változásokat. Jó példa erre Mátyus János megnyilvánulása, aki Újpesten szerzett maradandó élményeket két kisfiával együtt, akik nem akarnak többet Újpestre menni.
Az egykori válogatott, jelenleg az NB III-as REAC edzője, Mátyus János írása reakciót váltott ki Bresztyenszky Lászlóból (is). A sportélet egyik ismert alakjának levelét változtatás nélkül közöljük.

Kedves János!

Tapasztalatod vitathatatlan, de az MLSZ rendszerének kritikája igen! Sajnos, ahogy nincs focink nincs szurkolói kultúránk sem! Valahogy rendet kell csinálni, és ebben a beléptető rendszer egy elem. Azonosíthatóvá kell tenni a lelátón lévőket, mert ami ott folyik elfogadhatatlan.

Én a Magyarország – Portugália mérkőzést követően mondtam búcsút a pályáknak! A metrótól 40 percig lökdösődtünk tömött sorokban a bejáratig. Motozás, majd harc a saját helyemért, mert egy lógós elfoglalta. A desszert a közönség / 1000-2000 ember / volt, akik a világ egyik legjobb játékosát kórusban buzizták, a mérkőzés nem igazán érdekelte őket! Azt értem, hogy a belépéskor szűkíteni kell a bejáratot, de a távozáskor ez indokolatlan! A metrón a horda őrjöngött, tört, zúzott! A Délinél hagyott kocsiba beszállva éreztem magam biztonságban! Miért kell ezt eltűrni?

Mondd, mi lett a Csatáry ügyből? Miért kell ezt az adózók pénzéből megfinanszírozni? Pesszimista vagyok, hogy ez az új stadionban sem lesz másként! Te is játszottál külföldön! Próbálj egy angol mérkőzésen így viselkedni! Igaz ott több részletben, de kb. 250-300 ember meghalt, nekünk is ez kell, hogy rend legyen!

Ti, akik sztárok voltatok, mikor emeltétek fel a szavatokat a rendőrök és az ellenfél szurkolóinak megtámadása miatt? Mikor fogja Nyilasi, Lisztes, Lipcsei a TV-ben elmondani, hogy ez így nem mehet tovább, és nem gyerekekkel mondatják ki, hogy ez nem pálya! Ja, ők nem metróval és nem azon a kapun és nem onnan nézik a mérkőzést ahonnan most Te és kisfiaid. Ez igaz a labdarúgás és a kormány vezetőire is! Érdekes lenne, ha álruhás Mátyás Királyként kimennének az előbbi módon egy mérkőzésre!
Sok a megoldandó feladat és szerintem nektek, akikre felnéztek is van dolgotok! Egyszer jó volna úgy elmenni a stadionba, mint egykor Flóri búcsú mérkőzésére. Egyedül, egy zacskó szotyival, és megkönnyezni egy magyar aranylabdás búcsúját! Korán reggel is tudok álmodni! Sok sikert szurkolói, atyai és sportvezetői teendőidhez!

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.