Meg kell szenvednie a Győrnek a végső sikerért!

Eduarda Amorim bombái sokat jelenthetnek a Győr számára

Eduarda Amorim bombái sokat jelenthetnek a Győr számára

Nem lehet vitás: e hét végén a kézilabda viszi a prímet a sportágak közötti csendes vetélkedésben. Konkrétabban pedig ez a láz a Győri Audi ETO hölgykoszorújához köthető, akik szombaton és vasárnap a Papp László Arénában csatáznak majd a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A szokásos latolgatásra szóló felkérést ez alkalommal Kovács László mesteredző és dr. Kiss István, a szövetség tiszteletbeli elnöke fogadta el.

Kovács László_JPP „A Győr esélyeiről tulajdonképpen nagyon kevés mondanivalóm van, hiszen ez a csapat olyan személyi összetétellel rendelkezik, amilyen egyetlen más riválisnak sincsen. Kapusposzton és a négy belső pozícióban egyaránt a világ egyik, hanem a legjobb játékosa az övék. Három ilyen átlövője sincs senkinek, mint amilyenekkel a győriek rendelkeznek. E tények birtokában felelősséggel kell kijelentenem: nagy kisiklásnak kellene ahhoz történnie, hogy a Győr ezt a BL-finálét elveszítse”- vélekedett Kovács László

– Ha már ilyen hamar „kivégezte” a női BL-t, kérem, mondjon néhány szót a döntős magyar férfi kupacsapatokról is!

„A Szeged nagyon pechesen sorsolt, hiszen a Füchse hazai pályán, Berlinben aligha győzhető le. Nekik a 3. hely megszerzésére van reális esélyük. Az MKB-MVM Veszprém sokkal nagyobb reményekkel indulhat harcba, hiszen a Kiel nem a Barcelona, velük a döntőben kellene találkozni. A Barcelona egyébként igazi profiként ledolgozta a hétgólos hátrányát, s volt olyan állás is, amikor kilenc gólos Barca előnyt mutattak az eredményjelzők. Amennyiben létrejön a Barca-Veszprém döntő, úgy ott a Veszprém csak extra játékkal győzhet, közepes produkció esetén a katalánok az esélyesebbek. Ők nyertek egy hónapot, hiszen a „sánta Árpi” is nagyon jól védett, a közbenső idő alatt pedig teljesen meg is gyógyulhat. A bírók felfogása igen sokat jelenthet. Amennyiben nem engedik a kemény játékot, úgy a Veszprém hamar elveszítheti egyik vagy másik védőspecialistáját.”

  Miután Kovács tanár úr elmondta a magáét, dr. Kiss István következett. Kiss István dr _JPP

 – Ha kérdezhetem, megkérdezem: meddig volt Ön elnök és milyen a kapcsolata a leköszönését követő időszakban a sportággal?

„1993 és 2006 között töltöttem be ismételten az elnöki, illetve az alelnöki tisztséget. Azóta is kitűnő a viszonyom a vezetőkkel, akiktől minden támogatást megkapok. Így lehetek ott például szombaton és vasárnap a Papp László Arénában, a női kézilabdázók BL- sorozatának utolsó két napi küzdelmeinek helyszínén.”

– És most, erről a kitűnő lehetőségről mit hallhatunk az ex-elnöktől?

„Sokakkal szemben én véletlenül sem adnám előre oda a Győrnek a kupát, hiszen láttunk már olyan csodát, amely jócskán felborította a pappírformát” – formálta véleményét dr. Kiss, aki csütörtökön délután az Elektromos pályán edző Szkopje csapatának egyik erősségétől, Ana Dokictól hatalmas puszikat kapott.

„Nem vitás, a kapusa és a négy belső játékosa alighanem a legjobb a világon, de azért a két szélen még nem világklasszisok száguldoznak! Jó hangulatú, színvonalas összecsapásokat várok, amelyekből azután kikerekedik a Győr – Podgorica döntő. A montenegróiak nagyon veszélyesek, ezt már Győrben is bizonyították. Küzdőképességük és játékerejük ismeretében szoros csatára és végül győri sikerre számítok” – mondta az exelnök, aki 17 éven keresztül játékvezetőként is az élvonalban „fütyörészett”…

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.