Megalakult a Ferencváros női vízilabda-szakága

Bujka Barbara, Kisteleki Dóra és Kasó Orsolya

Bujka Barbara, Kisteleki Dóra és Kasó Orsolya

Nyíri Zoltán operatív igazgató a keddi sajtótájékoztatón történelmi pillanatról beszélt, hangsúlyozva, hogy az egyesület históriájában még soha nem volt élvonalbeli női pólócsapat.

“A nagy pillanat eljött, most az építkezés következik, lépésről lépésre haladva kell fokozatosan feljebb jutnunk, hogy öt éven belül bajnokesélyes együttesünk legyen” – fogalmazott.

Az új részlegnél az olimpiai bajnok Gerendás György látja el a szakmai igazgatói feladatokat, aki kitért rá, hogy három éve érkezett a Ferencvároshoz, ahol az elmúlt két esztendőben a női utánpótlás alapjait már lerakták.
“Ifi és serdülőcsapatunk mellett most már felnőtt is van, amely jó nevekből áll, mellettük nagyon sok ambiciózus fiatal alkotja a keretet” – mondta.

Béres Gergő vezetőedző arról beszélt, hogy nehéz megmondani, mire lesz képes a vadonatúj együttes, de reményei szerint hamar összeáll és ütőképessé formálódik a gárda, amelyet az első négy közé vár.

A keretbe tehetséges fiatalok mellé szerződtették a világbajnok Kisteleki Dórát, továbbá két Európa-bajnokot, Bujka Barbarát és a kapus Kasó Orsolyát.

Kisteleki Dóra: “Az elmúlt években már gondolkodtam azon, hogy meddig tart a profi pályafutásom, a legutóbbi szezonban pedig az volt az eszemben, hogy talán ez az utolsó évem. Ekkor érkezett az FTC és Gerendás György megkeresése, a klub és az ő személye hatalmas megtiszteltetést és motivációt jelentett. Nem tehernek, hanem kihívásnak élem meg a feladatot. Sok csapatnak voltam már kapitánya, az eleje biztosan nehéz lesz, mert még nem teljesen ismerjük egymást, de lesz bőven időnk a rájátszásig összerázódni. Biztos vagyok benne, hogy már az első idény végén számolni kell a Ferencvárossal a bajnoki élmezőnyben.”

Bujka Barbara: Az elmúlt szezont Szegeden töltöttem, és a végére úgy éreztem, környezetváltozásra van szükségem, úgyhogy a legjobbkor jött az FTC és Gerendás György megkeresése. Nagyon szimpatikus jövőképet és lehetőségeket vázolt fel, így nem sokat gondolkodtam, hogy elfogadjam az ajánlatot. Elég jó játékosállományunk lesz, úgy érzem, már az első idényben odaérhetünk a legjobb négybe, és a mezőny bármelyik csapatának megnehezíthetjük a dolgát. Egy-két éven belül pedig nemzetközi szinten is sikeresek lehetünk. Rajtam nem fog múlni, szeretem, ha nagy a nyomás, állok a kihívás elébe!”

Kasó Orsolya: “Új motivációra volt szükségem a pályafutásomban, így örömmel bólintottam rá az FTC megkeresésére. Új impulzusok érnek, ami miatt már most nagyon jól érzem magam. Nagyon jó játékosállomány jött össze, a rutinos játékosok és a fiatalok remekül kiegészítik egymást. Szeretnék már az első szezonban bajnoki éremért harcba szállni a Fradival!”

(MTI)

Az FTC női vízilabda-csapatának 2017/18-as kerete

Kapusok: Kasó Orsolya, Varga Krisztina
Mezőnyjátékosok: Ármai Zita, Bujka Barbara, Kisteleki Dóra, Huszti Dóra, Illés Henrietta, Kövér-Kis Réka, Kövesdi Vivien, Gerendás Matilda, Gémes Alexa, Muzsnay Fanni, Péter Dóra, Vogt Vivien,
Vezetőedző: Béres Gergely
Szakmai igazgató: Gerendás György

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.