Megérdemelten lett bronzérmes a Vardar

Női kézilabda BL - A Vardar Szkopje végzett a harmadik helyenA Vardar Skopje szerezte meg a harmadik helyet a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a Final Four budapesti bronzmérkőzésén 34-31-re legyőzte a Midtyjllandot.

Szokták mondani, hogy a csalódott csapatok meccse a harmadik helyért folyó összecsapás, ez azonban sem a Vardar, sem pedig a Midtjylland hozzáállásán nem látszott.

A  macedónok kezdték jobban a meccset, ez főleg annak volt köszönhető, hogy a dánok sok tiszta helyzetet hagytak kihasználatlanul. A  befejezések többször is Wollerre jöttek ki, aki viszont a balszélről nem igazán tudott hozzátenni csapata játékához. Ennek ellenére is ott lihegett ellenfele nyakán a Midtjylland, de 13-12-nél egyenlítés helyett elvesztették a labdát, és a Vardar 14-12-vel fordulhatott.

A  második játékrészben a Vardar növelte előnyét, többek között a gyengébb Midtjylland-kapusteljesítménynek is köszönhetően. A  dánok reményét a holland irányító, Groth tartotta életben, aki csapata első 19 góljából kilencet vállalt.

A  mérkőzés végére feljavult az addig gyengélkedő Jovanka Radicsevics is, rá jobban tudtak számítani a társak, mint a másik oldalon Wollerre. A  vége 34-31 lett, a Vardar első BL-szezonjában egyből a harmadik helyig jutott.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, BRONZMÉRKŐZÉS
Vardar Skopje-Midtjylland 34-31 (14-12)

Digisport

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.