Megjelent a Sport 2013 évkönyv

Sport_2013_2Az idén már 26. alkalommal jelent meg a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiadásában az év jelentős eseményeit, történéseit felelevenítő sportévkönyv, a Sport 2013.

A mű hétfői bemutatóján – ahol megjelent Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Kozák Danuta és Szász EmeseBorkai Zsolt MOB-elnök arról beszélt, a londoni sikerek után sokan nem hitték, hogy az olimpiát követő esztendő is hasonló magyar diadalokat hoz.
 “A kétkedőket megcáfolta az élet, a magyar sportolók szenzációsan szerepeltek a világversenyeken, így ismét nehéz lesz megválasztani az év sportolóját, az év legjobbjait” – mondta Borkai.

Sport_2013_1

Gyárfás Tamás, az évkönyv főszerkesztője emlékeztetett arra, hogy a sorozatnak ez a 26. darabja, az 1984-es első kiadványt  bezúzták, majd 1988-tól minden évben megjelenik a könyv.

A címlapról szólva megemlítette, hogy Kozák Danuta és Gyurta Dániel fotója visszautal Londonra, ugyanakkor az idei sikereket is idézi. Gyárfás Tamás a Magyar Úszó Szövetség elnökeként bejelentette, hogy Hosszú Katinka és Gyurta Dániel nem utazik el a december 20-21-i glasgow-i Európa-Amerika viadalra, mert ott akarnak lenni a december 19-i Sportcsillagok Gálaestjén, az Év sportolója választás díjátadóján.

Az olimpiai és világbajnok kajakos Kozák Danuta elárulta, hogy az évkönyvekben először a kajakos cikkeket olvassa el, majd az úszás, vízilabda és az atlétika érdekli. Borkai Zsoltra – 1988-as olimpiai bajnok tornászra – nézve nevetve hozzátette: “no meg a torna is”.

Sport_2013_3

Gyurta Dániel örült annak, hogy helyet kapott a címlapon, és elárulta, a sorozatból neki 1998-tól kezdve vannak meg a kötetek. Az elsőt még a szüleitől kérte és kapta meg.

(MTI)

Fotók: facebook.com/uszoszovetseg

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.