Megjelent az Ezüstgerely pályázat kiírása

Az örökös vándordíj elnyerésére kiírt pályázat fél évszázada ösztönzi mindazokat a tehetséges művészeket, akiknek szemléletmódjától, alkotó fantáziájától nem idegen a sport világa.

A tapasztalatok alapján egyre több tehetséges művész érez késztetést a megmérettetésre. Nem véletlenül, hiszen Ezüstgerely pályázatnak a mai napig nincs vetélytársa, ráadásul eddig még nem volt igazi vesztese. Nyertese annál több: az alkotók és természetesen azok, akik a Magyar Sportmúzeum kiállításai alkalmával megtekinthetik a pályaműveket.

A pályázatot 1961-ben írták ki először, 2005-óta a Mező Ferenc Közalapítvány Ezüstgerely Alkuratóriuma felügyeli, a Közalapítvány 2011-ben a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottságává alakult át, melynek albizottságaként működik tovább az eddigi alkuratórium. Az albizottság tagjai: Dr. Takács Ferenc egyetemi tanár, az albizottság elnöke, Almási László fotóművész, Köpf Károly, a Magyar Edzők Társasága főtitkára, Mihály Gábor szobrászművész és Dr. Szabó Lajos múzeumigazgató, az albizottság alelnöke.

A pályázati kategóriák ezúttal a következők: Képzőművészet, Alkalmazott művészet, Sportfotó, Irodalom, Film – videó, Szakkönyv.

A részletes pályázati kiírást az Nemzeti Sportközpontok internetes oldaláról lehet letölteni:
http://mnsk.hu/megjelent-az-ezustgerely-palyazat-kiirasa/

This entry was posted in Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.