Messi büntetőt hibázott Brazília ellen

Tardelli_440Barcelonában csapattársak, ám Lionel Messi és Neymar ezúttal válogatott mérkőzésen egymás ellen lépett pályára.

Volt már erre példa 2012 nyarán, amikor New Jersey-ben a MetLife-stadionban 4-3-ra nyert Argentína a brazilok ellen. Messi azon a mérkőzésen mesterhármast szerzett, ő és Neymar is végig pályán volt, ám akkor még nem voltak csapattársak.

Szombaton a pekingi Nemzeti-stadionban játszott egymás ellen a két dél-amerikai sztárcsapat. Gerard “Tata” Martino csapatában Kun Agüero és Lionel Messi alkotta a csatársort. A mérkőzésé rögtön egy argentin helyzettel kezdődött, majd a 19. percben Angel di Maria ballal távolról bombázott a jobb felső sarok fölé.

A 28. percben Oscar jobb oldali beadását Federico Fernandez fejelte le Diego Tardellinek (Atletico Mineiro), aki köszönte szépe és jobb lábbal kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).

A 31. percben Di Maria lövését hárította Jefferson. Egy perccel később Neymar egyedül tört kapura, végül a kijövő kapus mellett a kapu mellé gurított.

A 40. percben a kapura törő Di Maria esett át Danilo lábán, a játékvezető gondolkodás nélül büntetőt ítélt. Lionel Messi tizenegyesét óriási bravúrral védte a brazil kapus.

A 61. percben Tata Martino kettős cserét határozott el, az argentin szövetségi kapitány beküldte a pályára Gonzalo Higuaint és Javier Pastorét. Később érkezett Enzo Perez is.

Három perccel később egy brazil szögletet David Luiz csúsztatta tovább, Tardelli pedig két lépésről a kapuba stukkolta a labdát (2-0).

A 67. percben Messi lövését nyelte le Jefferson. A 79. percben Messi szabadrúgását is oldalra tudta ütni a brazil kapus.

A 82. percben Neymar csapott le a labdára, kapura tört, ám távolról a kijövő Sergio Romero fölött a kapu fölé emelt.

Még a hosszabbításban is kimaradt egy-egy Neymar és Messi helyzet is.

Brazília-Argentína 2-0 (1-0)
Gól: Diego Tardelli (28., 64.)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.