Messi „mindössze” tizenhárom milliárdnyira az aláírástól…

foci_Messi45 millió euró (azaz átszámítva 13 milliárd forint) választja el Lionel Messit attól, hogy új szerződést kössön a Barcelonával, azaz a felek álláspontjai elég távol vannak egymásról – írja a Marca. A mértékadó spanyol sportlap internetes kiadása szerint a Sandro Rosell helyére lépett új elnök, Josep María Bartomeu nem tartja elődje ígéreteit, ezért az argentin sztárt a tárgyalásokon képviselő édesapja azon is elgondolkozott, hogy megszakítsák az egyeztetéseket. Rengeteg mindenen megy a vita a fix fizetéstől egészen a különböző reklámszerződésekig.

Már egy ideje lehet arról hallani, hogy Lionel Messit, a Barcelona világ legjobban fizetett játékosává szeretné tenni. Mindezt még az előző elnök, Sandro Rosell ígérte be a csatárnak, a klub élén bekövetkezett változás pedig fordulatot hozott az egyeztetésekben is, ami sok bonyodalom forrása.

A Marca beszámolója szerint a nemrégiben lemondott presidentje bruttó 10 millió euróval emelte volna meg Messi fizetését – legalábbis ezt vázolta a labdarúgót a tárgyalásokon képviselő édesapjának. Hivatalba lépése után Josep María Bartomeu azonnal felvette a kapcsolatot a családdal, ajánlata azonban nagyban különbözött attól, amit az előd beígért. Az új elnök alacsonyabb alapbért kínált, amely olyan nehezen elérhető célok megvalósítása esetén emelkedett volna a Rosell által felvázolt szintre, mint a BL-győzelem, ami azért nem sikerülhet minden évben.

Emellett az ajánlatban a klub elég magas százalékot kért a játékos arculati jogaiból származó bevételekből, azaz konyhanyelven a reklámszerződésekből, és azt is megpróbálta elérni, hogy Messi ne újítsa meg a Turkish Airlines-szal kötött zsíros megállapodását, mivel ugye a cég Barcelona főszponzorának konkurenciája. A lap úgy fogalmaz, “amennyiben ebbe Messi belement volna, összességében kevesebbet keresett volna, mint korábban”.

Messit és családját mélyütésként érte a fordulat, ezért édesapja azzal fenyegetőzött, hogy megszakítják a tárgyalásokat, majd a játékos oldala előállt egy másik javaslattal. Az argentin belement volna a relatíve alacsonyabb alapfizetésbe, de annak emelkedését olyan feltételekhez kötötte volna, mint a BL-be jutás és a csoportküzdelmek túlélése. A klubbal közösen birtokolt jogok százalékos elosztásán hajlandóak lettek volna változtatni, de a kizárólag a játékoshoz tartozó jogok bevételeiből egy fillért nem akartak átengedni a klubnak.

Az álláspontok tehát jelenleg nagyon távol vannak egymástól: a Marca számításai szerint mindent egybevetve évi bruttó 9 millió euró választja el a két felet, amely a szerződés időtartamát figyelembe véve összesen 45 millió euró (nettóban kevesebb, mint a fele).

Fontos megjegyezni, hogy egyelőre nem került szóba a kontraktus időtartamának meghosszabbítása, azaz jelen állás szerint ha meg is születik az új megállapodás, az is “csak” 2018-ig lesz érvényes. A labdarúgó 250 millió eurós kivásárlási árán nem kívánnak változtatni a lap szerint.

(Forrás: csakfoci.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.