Michelisz 2014-ben abszolút világbajnoki címre tör

Zengő ZoltánFrusztrálóak az időhiányból fakadó technikai hibák a túraautó vb-n versenyző Michelisz Norbert  csapata számára, ám az új Honda maga a csoda, csakhogy építése csúszott, így élesben a futamokon kell tesztelni, ez az eddigi kudarcok oka – mondta el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Zengő Zoltán, a csapat tulajdonosa, hozzátéve: ez a szezon a kísérletezésé, jövőre viszont az abszolút vb-arany a cél.

„Nagyon frusztrálttá tesz mindez minket, rossz élmény Norbit 22. meg 17. helyen látni, őt is megviseli. Ugyanakkor bízom a Hondában, de ez az évad tulajdonképpen kísérletezéssel telik számunkra, szeretnénk összeszokni az autóval. Nem teszek idén helyezésbeli elvárást a csapatra. 2014-re szeretnék fókuszálni, azt szeretném, hogy jövőre Michelisz Norbert ezzel a Hondával abszolút világbajnoki címet nyerjen a Zengő Motorsport színeiben” – mondta el a Zengő Motorsport tulajdonosa.

„A túraautózás világa nagyon komoly változások előtt áll: a most a vb-n futó autók 2014-ben már nem lesznek jók, mondhatni mennek a kukába, teljes műszaki csere lesz a következő sorozattól, erősebb motorokkal, más futóművel, más súllyal. Nagyon fejlett a kocsink, de a high-tech felszereltséghez sok tesztelés szükséges, na erre nem volt nekünk időnk a vb előtt” – tette hozzá Zengő Zoltán.

„Rettentően büszke vagyok arra, hogy a Honda kis családjába fogadott minket, hisz tudni kell: ebből a gyári autóból mindössze három van a világon, egy közülük Michelisz Norbié. Ennek a presztízséről csak annyit, hogy idén Monzában mindenki Hondával szeretett volna menni” – folytatta.

A 2013-as rossz kezdés nem volt véletlen: „Valamelyest számoltunk azzal, hogy nem lesz zökkenőmentes az idény kezdete, aminek persze nem örülök. Nem kalkuláltunk a technikai nehézségekkel, az időbeosztásunkat nem szándékosan, de felborították a kocsi építése-fejlesztése során, csúszások voltak, ezt szenvedjük most meg. A legnagyobb bajunk, hogy az autót élesben, vb-futamokon teszteljük, körülbelülegy hónapos csúszásban vagyunk, amit remélem, a szlovák futamra behozunk majd.”

Szót ejtett a folytatásról is: „A világon nekünk van az egyik legnagyobb utazó szurkolótáborunk, a monzai rettenetes időbe is 1500-an kísértek el minket. Hogy megismételhető-e a tavalyi Hungaroring-győzelem? Nem jósolnék, de súlyt helyez a vállunkra a hazai közönség, főleg az egyelőre nem tökéletes csodakocsival. A szerelőink iszonyat sokat dolgoznak.”

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.