Michelisz győzni megy Makaóba

Honda Civic_MicheliszA hétvégén befejeződik a túraautó-világbajnokság 2013-as kiírása. A komoly változásokat hozó 2014-es évad előtt a mezőny utoljára Makaóban méri össze erejét, a legendás utcai pályán. Michelisz Norbert számára kedves helyszín a makaói, hiszen élete első WTCC-s futamgyőzelmét itt aratta. Norbi jó formában érkezik az idényzáróra, és szíve szerint megismételné 2010-es bravúrját.

A Zengő Motorsport ahogy korábban már írtuk, Makaóban teheti fel a koronát idei szereplésére. A sorozat egyetlen magyar csapata, amely idén a BMW helyett Hondára váltott fennállása legjobb idényét futja, természetesen ez a megállapítás a pilótára, Michelisz Norbertre is igaz. A tavalyi évben a privát világbajnoki címet itt Makaóban bebiztosító Michelisz számára idén is akad motiváció, hiszen az összetett ötödik helye még elérhető, ettől mindössze 17 pont választja el a makaói versenyhétvégét a hetedik pozícióból kezdő versnyzőt. A tét tehát nem kicsi, egy újabb dobogós helyezés vagy két stabil pontszerző hely meghozhatja az újabb előrelépést a magyar csapat számára.

A világbajnoki cím már korábba eldőlt Yvan Muller javára, de az összetett második pozíciójáért még többen is versenyben állnak, köztük Michelisz Norbert márkatársa, Gabriele Tarquini, aki 22 ponttal előzi meg Tom Chiltont és 29-cel James Nasht.

A FIA WTCC 2005-ös indulása óta a sorozat minden évben visszatért a Guia Circuit elnevezésű versenypályára, amely hatalmas kihívást jelent a versenyzők számára. A jelenlegi mezőnyből mindössze hárman vannak, akik futamot nyertek Makaóban, közülük ketten világbajnokok. Robert Huff öt, Yvan Muller egy alkalommal látta meg itt elsőként a kockás zászlót.

A harmadik versenyző, aki futamot tudott nyerni Makaóban, rögtön a 2010-es bemutatkozó évében, nem más, mint Michelisz Norbert. Ez egyben az első világbajnoki futamgyőzelmét is jelentette. A Zengő Motorsport versenyzőjének további kellemes emlékei is vannak Makaóból, a 2012-es szezonban ezen a pályán biztosította be a Yokohama Drivers’Trophy bajnoki címét is.

Az előjelek tehát nem rosszak Makaó előtt, Norbi idén eddig hétszer állhatott fel a dobogóra, és ami még fontos, hogy a Hondának is kedvezhet a pálya vonalvezetése. Az időrend Makaóban eltér a megszokottól. A hétvége csütörtökön egy teszttel indul, pénteken rendezik meg a két szabadedzést és az időmérő edzést, vasárnap pedig a bemelegítő edzés után, két futamban mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A futamokat mind az Eurosport, mind a Duna TV élőben közvetíti.

November 14., csütörtök:

06:50-07:20 Teszt

November 15, péntek:
01:30-02:00 Első szabadedzés
05:15-05:45 Második szabadedzés
08:35-09:25 Időmérő edzés

November 18, vasárnap:
01:30-01:45 Bemelegítő edzés:
04:05 – Első futam (9 kör)
05:20 – Második Futam (9 kör)

Forrás: MOL Csapat

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.