Michelisz Norbert repülős kalandjai

autó_Michelisz, 440

Kalandos úton érkezett meg Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság idei szezonjának nyolcadik állomására. Igaz, ezúttal az Argentin Nagydíj van a soron, és Michelisz Norbertnek még Buenos Airesből is el kellett repülnie a fővárostól ezer kilométerre fekvő Tucuman városába.

Onnan a mintegy hetven kilométeres út az Autódromo Termas de Río Hondóra már a célegyenes volt. A fő probléma Európában jelentkezett, mert kedden, amikor versenyzőnk elindult, Frankfurtot óriási viharzóna érte el, és a Zengő Motorsport tájékoztatása szerint Európa egyik legforgalmasabb repülőterén megállt az élet, s a Lufthansa sem szállította tovább az utasokat. Másnap elvitték őket Münchenbe, majd onnan Rómába, ahol viszont közölték a kis magyar csapattal, hogy mivel nem érkeztek meg egy órával az indulás előtt – természetesen nem a saját hibájukból –, eladták másoknak a jegyeiket…

Michelisz Norbert így csak pénteken landolt Buenos Airesben. A Zengő Motorsport nem sokkal 18 óra előtt posztolta a Facebook-oldalán: „A megerősítő sms megérkezett, landoltak Tucumanban! Innen még kb. 90 perc a pálya. És mit gondoltok, megvan Norbi csomagja? A kérdés költői, tehát indul a Keresem a csomagot projektünk!”

Michelisznek arra már nem volt esélye, hogy az Argentin Nagydíjat felvezető tesztelésre odaérjen. Mondani sem kell, milyen fontos lett volna, hogy a beállításokat kipróbálhassa a Hondán; még szerencse, hogy az autója előbb indult el, és az simán megérkezett.

A gyakorlásra maradt a két szombati szabadedzés, és közép-európai idő szerint 20 órakor már jön az időmérő – az Eurosport élőben közvetíti –, holnap a két futamot 19 órakor és 21 órakor indítják, ezeket is meg lehet tekinteni az Eurosporton. A Duna TV 21.25 és 22.45 között számol be a történésekről.

(michelisz.hu)

This entry was posted in Egyéb and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.