Mihók Ádám két, Berki Krisztián egy aranyérmet szerzett

Berki Krisztián lovon, 1000X1247Mihók Ádám két szeren is aranyérmes lett, az olimpiai bajnok Berki Krisztián pedig lólengésben győzött a tornászok Prolan országos szerenkénti bajnokságán a Körcsarnokban. Lólengésben Berki Krisztián második alkalommal muatta be 7.0 kiinduló pontú gyakorlatát, amely egészen a leugrásig teljesen hibátlan volt.

A csapatbajnoksághoz hasonlóan most is a végén rontott, de a szekemberek szerint még „be kell versenyeznie” a gyakorlatot. Az újpesti bajnok természetesen megnyerte a lólengést, Hidvégi Vid lett a második, aki régi gyakorlatát hibátlanul adta elő. Kállai Zoltán ugyan 7.1-es kinduló pontú bemutatót tartott, nehézeleme sikerült is, de utána lesett a lóról, így nem állhatott dobogóra, csapattársa, a szintén Honvédos Vecsernyés Dávid lett a harmadik. Vecsernyés egyébként aranyérmet is szerzett, nyújtón ugyanis már nemzetközi szintű gyakorlatot mutatott be, ráadásul hibátlanul, ez pedig az első helyet hozta számára.

Egyetlen tornász tudott duplázni, méghozzá a szintén BHSE-s Mihók Ádám, aki talajon és ugrásban is megnyerte a Prolan szerenkénti országos bajnokságot. Gyűrűn a Vasasban szereplő Tálas Bence győzött, aki elmondása szerint a legtöbb szeren “nagy gyakorlatát” mutatta be, a korlátba és a nyújtóba még kisebb hiba csúszott, így azokon a szereken nem sikerült nyernie, pedig ez is szerepelt tervei között. Korláton a győri Szabó Nándor hibátlan gyakorlatot adott elő, ezzel a dobogó felső fokára állhatott.

A Prolan országos szerenkénti bajnokság egyébként egy szép eseménnyel kezdődött, csapattársak és edzők, szakvezetők közösen búcsúztattak el két válogatott tornászt, a BHSE-s Marján Pétert és az FTC-s Rácz Attilát. Marján Pétertől megtudtuk, hogy 23 évig versenyzett, most már inkább a a civil életre szeretne koncentrálni, és csak a szép emlékekre a pályafutásából. Egyet sajnál, hogy az olimpia kimaradt sportkarrierjéből. Ezt fájlalta Rácz Attila is, aki szintén nagyon örült a köszöntésnek. 22 év után búcsúzik a tornától, pályafutását jó időszakok és sérülések egyaránt jellemezték, de elégedetten hagyja abba az élsportot.

A Körcsarnokban vasárnap sem áll meg az élet, a nők Prolan országos szerenkénti bajnoksága 10.30 órakor kezdődik. Berki Krisztián: Most mutattam be másodszor ezt a gyakorlatot, a leugrás a pénteki csb-hez hasonlóan most sem lett tökéletes. Edzésen általában tízből tízszer sikerül, de versenyen ugye téthelyzet van, még szükségem van a gyakorlásra. A gyakiban nem könnyű a Magyar-orsó sem. Örülök, hogy új helyszínen, a Körcsarnokban versenyeztünk, sok időm nem telik el verseny nélkül, kedden ugyanis indulok Szöulba, egy meghívásos viadalra.

Mihók Adám: “Elégedett vagyok, hogy a szer ob-n sikerült dupláznom. A talajnak nagyon örülök, ez már a pénteki csb-n is jól ment, de most teljesen hibátlan lett, minden összejött benne. Ez egy 5.8-as kiindulójú „gyaki”, de van még egy elemem, azzal 6.0-ás lesz, amivel a Világkupán akár döntőbe is lehet kerülni. Kíváncsi vagyok, mit hozhat az eszéki Világkupa. Az ugrásom is jó volt, a második ugrás még csak gyakorló fázisban van, így külön örülök ennek az aranynak.”

Hidvégi Vid: “Mindenképpen elégedetten zárom a szer ob-t, hiszen két ezüstöt és egy bronzot szereztem. A lólengésben régi gyakorlatomat mutattam be, a többi szeren nagyjából utolértem magam anyagerőben, szerintem ennek is köszönhető a korlát ezüst és a gyűrű bronz. A felkészülésem a hatszerezés miatt más volt, mint eddig, fizikálisan és mentálisan is jóval keményebb, de úgy érzem, jól sikerült.”

Kovács István, férfi vezetőedző: “A felkészülés időszaknak megfelelően szerepeltek a tornászok, bár volt aki egy kicsit haloványabb volt, előfordultak rontások. Berki Krisztián ebben az új gyakorlatban a Magyar-orsót egy más kiindulási helyzetből csinálja meg, ezzel sokkal harmonikusabb a gyakorlat.”

(Forrás: MTSZ, fotó: JochaPress.hu)

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.