Mikler: A Schaffhausen kivásárolt volna, BL-t szeretnék nyerni Veszprémben

MiklerA Szegedet elhagyó válogatott kézilabdakapus Mikler Roland BL-döntőt szeretne játszani a Veszprém játékosaként, de előtte még magyar bajnok lenne a Tisza-partiakkal – ezt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában árulta el, azt is jelezve: voltak külföldi ajánlatai, a Schaffhausen még élő szerződéséből akarta kivásárolni.

Mikler úgy tudja, indulnak jövőre a regionális SEHA-ligában, s ehhez is kell a három kapus.

„Előbb keresett meg a Veszprém, minthogy felvették volna a kapcsolatot a szegediek a helyemre érkező spanyol Sierrával. Nem örülnek Szegeden a távozásomnak, de ez egy hosszú történet, ebbe nem mennék bele. Volt egyébként több ajánlatom külföldről is: volt, aki most szeretett volna vinni, más pedig már a szerződésem lejárta előtt megpróbált kivásárolni a csapatomból – ez utóbbi a Schaffhausen lett volna. Nem volt számomra elsődleges szempont, hogy Magyarországon maradjak, ám a veszprémi ajánlattal a világ egyik legjobb csapatához kerülhettem, s a BL-győzelem reményében védhetek – az csak plusz, hogy nem kell ehhez elhagynom az országot.” – mondta el Mikler Roland.

Hozzáfűzte: „Én is úgy tudom, immár 90 százalék, hogy jövőre indulunk a regionális SEHA-ligában is, így szükség lesz Veszprémben három kapusra, sőt alighanem nagyobb keretre is, mert másként nehéz két-három naponta komoly meccseket vívni. Sokat gondolkodtam azon, hogy egy világklasszis csapatnál létezik-e első számú kapus, és arra jutottam: nincs. Ezen a szinten több ászra van szükség a háló előtt is – én mindenesetre klasszisteljesítményre törekszem majd Veszprémben.”

Kitért mostani és jövendő csapata aktuális céljaira is: „Nagyon szurkolok jövendő klubomnak, hogy érje el már idén a Final Fourt, ehhez verje ki a PSG-t, amely ugyan világválogatottakból áll, de mégsem igazi csapat, nem megy igazán nekik, szerintem nincsenek olyan formában, hogy túlságosan meglepjék a magyar bajnokot. Közben Szegeden mindent megteszek a céljainkért, ez pedig az EHF Final Four és a hazai bajnoki döntő. Hogy melyiket nyerném meg inkább? Nehéz kérdés, de azt mondom: mégiscsak a Veszprémet legyőzni, ellenük bajnoknak lenni az igazi nagy siker, a mindennél előbbre való dolog itthon.”

Reggeli Start/Digisport

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.