Mikler Roland igazi presztizscsatára számít a világbajnokok ellen

Mikler Roland_MTI

Igazi presztízscsatára számít Mikler Roland, a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa a spanyolok elleni november 2-i barátságos mérkőzésen, mivel a világbajnok érkezik Debrecenbe. Ráadásul a két csapat a januári, dániai Európa-bajnokságon egy csoportban szerepel majd.

“Talán most már közelebb kerülhetünk hozzájuk, lassacskán csak megismerjük őket. Azt biztosan látjuk és többen a bőrünkön is érezzük, hogy a spanyolok teljesen más taktikával, mentalitással lépnek pályára, mint mi” – mondta a szegedi hálóőr a magyar szövetség honlapján. Hozzátette: „egyre több spanyol játszik az NB I-ben is és ez is a segítség lehet”.

Az elmúlt két év világversenyein minden alkalommal egy csoportban szerepelt a két válogatott. A legutóbbi Európa-bajnokságon nem bírtak egymással a csapatok, 24-24-es döntetlent játszottak, majd fél évvel később az olimpián súlyos, tizenegy gólos (33-22) vereséget szenvedtek a magyarok. Idén a világbajnokságon némileg szorosabb volt a végeredmény, 28-22 a házigazda és később világbajnoki címet szerzett Spanyolország javára.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese október 28-án kezdi meg az egyhetes közös munkát. Az biztos, hogy a november 2-i összecsapáson telt ház, hatezer néző lesz a debreceni Főnix-csarnokban.

(Forrás: MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.