Mikler Roland üzeni Laluska Balázsnak: Reszkessen!

(Laluska Balázs, 440(Laluska Balázs a Montpellier játékosa. Fotó: JochaPress.hu)

A papírforma ugyanazt diktálja a férfikézilabda-Bajnokok Ligája magyar érdekeltségű csoportmérkőzésein, mint egy hete: az MKB-MVM Veszprém otthon győz, a Mol-Pick Szeged idegenben kikap. Előbbi gárda ugyanis a Rhein-Neckar Löwen 27-24-es legyűrése után vasárnap a Montpellier-t fogadja, utóbbi pedig a Kielcében elszenvedett 37-32-es vereséget követően Aalborgba látogat. A papírforma persze borulhat is, remélhetőleg számunkra kedvező irányba.

A C csoportban az első fordulóban a Löwen 35-24-re verte a Montpellier-t, a másodikban a Veszprém 27-24-re a Löwent. A harmadik körre ez sima magyar sikert ígér, de Carlos Ortega vezetőedző nem ok nélkül intett mindenkit a klub honlapjának nyilatkozva: „A Montpellier játékában mindig benne van a győzelem, erős, jó csapat, különösen a védekezése van összecsiszolva. Különlegességet jelenthet ellenfelünk támadó játékában, hogy időnként három balkezes kézilabdázója is pályán van.” Amint volt legutóbb, a Celje feletti 35-29 alkalmával is, ráadásul a szlovén vendéget honfitársai „végezték ki”. A Montpellier ugyanis öt szlovén légióst foglalkoztat, és közülük két balkezes, Gajic és Kavticnik kettesben 16 gólt vágott. Vasárnap 19 órától azonban takarékra kell állítani őket, hiszen az MKB-MVM célja a csoportgyőzelem, amibe hazai pontvesztés végképp nem fér bele, mert a Löwen mellett a Vardar Szkopje is az elsőségre hajt.

Mikler Roland_JPPMikler Roland kapus ennek jegyében igen eltökélten beszélt. Felidézte, hogy májusban, még szegediként éppen a Montpellier elleni, berlini döntőben nyerhetett EHF-kuát. „Erős csapat a Montpellier. Szerencsére az EHF-kupa-győzelem emléke még bennem él, s igyekszem feleleveníteni azokat a boldog pillanatokat. Sokat nem változott a keretük, így abszolút képben vagyok velük kapcsolatban. Keményen védekeznek, gyorsan támadnak. Jobbszélsőjük, Gajic feltétlen figyelemre méltó. A lövő-beálló kapcsolat remekül működik náluk. Teljes koncentrációra lesz szükség ellenük is, hogy nyerjünk.” A franciák magyar légiósának, Laluska Balázsak sem felejtett el üzenni: „Nem tudom, felépült-e a sérüléséből, de ha igen, és játszik, reszkessen!”

Az EHF-kupát védő Mol-Pick Szeged az Aalborg vendége lesz. A Tisza-partiak otthon verték a Zaporizzsját, majd kikaptak Kielcében. Juan Carlos Pastor tréner szerint a továbbjutáshoz idegenben is pontokat kell zsákmányolni, ezt persze sokkal könnyebb megállapítani, mint megvalósítani, bár a dánok a második fordulóban saját csarnokukban meglepetésre csak döntetlenre mentek a Schaffhausennel.

(mno.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.