Minek még egy Hungaroring?

Maty_erCsepelen új kajak-kenu pálya épülhet. Egyelőre terv, de a kormány támogatja, így nem elképzelhetetlen, hogy egyszer elkészül. A szegedi Maty-éri sportközpont már bizonyított, három, sikeres vébé helyszíne volt. A szegediek aggódnak, hogy a nagy versenyeket elviszik innen, ha megépül a csepeli.

„A kormány döntése értelmében Csepel északi részénél épülhet új kajak-kenu és evezőspálya, jelentette be a csepeli önkormányzat sajtótájékoztatóján Vígh László sportberuházásokért felelős miniszteri biztos. A létesítmény alkalmas lesz világ- és Európa-bajnokságok, valamint egy esetleges budapesti nyári olimpia versenyszámainak lebonyolítására is.”

Petrovics Kálmánnal, az EDF DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület igazgatójával, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökségi tagjával beszélgettünk.

– A fél életem a Maty-éri pályához kötődik. Itt voltam az építkezésen, akkor, amikor még kis bódékban öltöztünk. Végigkísértem a fejlődését. Ahogy szépült, ahogy egyre korszerűbb lett. Az elnökségi ülésen eddig nem volt téma a budapesti pálya, úgy gondolom, hogy inkább Szegedre kellene koncentrálni, tovább kellene korszerűsíteni az olimpiai központot – kezdte a beszélgetést az egykori maratonikajak-világbajnok, Petrovics Kálmán.

Az aggódó szegedi vállalkozók félnek attól, hogy a számukra és a városnak komoly bevételt hozó világesemények elkerülnek innen.

– Amikor 2011-ben nálunk volt a világbajnokság, akkor minden szegedi szállás megtelt. Még a kollégiumok is! Sőt, a környező települések, Mórahalom, Hódmezővásárhely és Makó is profitált az eseményből. Igen, ez a régiónak komoly bevétel, és megélhetés sok-sok ember számára. A versenyzők szeretik a pályát, sok-sok válogatott jön ide edzőtáborozni, az pedig nem vitás: a szegedi közönség a világ legjobb szurkolótábora. Bízom abban, hogy a Maty-éren további fejlesztések történnek, erre nagy szüksége lenne a pályának, és a jelen helyzetben ez egy jóval kisebb összegből megoldható lenne, mint az új, csepeli pálya megépítése – fejezte be a beszélgetést Petrovics Kálmán.

Délmagyar.hu

 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.