Mire jut Dujsebajev Miskolcon, telt ház előtt?

kezi_Dusebajev, index,Telt ház, több mint kétezer szurkoló előtt debütál szerdán Miskolcon a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként Talant Dujsebajev.

A kirgiz-orosz-spanyol szakvezető a portugálok elleni Európa-bajnoki selejtezőn ül először a magyar kispadon, ő az első külföldi kapitány a csapat történetében. Dujshebaevet azzal az egyértelmű szándékkal nevezték ki, hogy juttassa ki a válogatottat a 2016-os lengyelországi kontinensviadalra, majd a 2016-os riói olimpiára.

Most az első feladata az, hogy a gárda szerdán Miskolcon győzze le a komoly nemzetközi eredményekkel nem rendelkező, ugyanakkor néhány jó képességű játékossal felálló portugálokat, majd vasárnap nyerjen Kijevben az ukránok ellen. A kvartett tagja még az orosz csapat is. A csoportokból az első két helyezett vehet részt az Eb-n, és ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja is.

Az e heti párharcokban sérülés miatt nem vehet részt Nagy László, Harsányi Gergely és Lékai Máté. Lékai távollétében kulcsszerep hárulhat Császár Gáborra.

A 18 fős magyar keret:

———————-
kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Pásztor Ákos (Grundfos-Tatabánya)
jobbátlövők: Balogh Zsolt (Mol-Pick Szeged), Ancsin Gábor (Mol-Pick Szeged)
irányítók: Császár Gábor (PSG, francia), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)
beállók: Zubai Szabolcs (Mol-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó)
balátlövők: Ilyés Ferenc (Mol-Pick Szeged), Zdolik Bence (Balatonfüred), Bodó Richárd (Grundfos-Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque, francia)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.