Mocsai Lajos nem gondol lemondásra

kezi_Mocsai Lajos, 440

Nem gondol a lemondásra, mert jól felkészültek szakmailag a szlovénok ellen, viszont Mocsai kapitány még sosem került ilyen helyzetbe, hogy mérkőzés közben hat játékost veszítsen sérülés miatt – a szakember a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában így összegezte a vb-selejtezős kudarcot, hozzátéve tanulságként: növelni kell a magyar játékosok védettségét a hazai klubokban és külföldre csak alapemberként szabad válogatottaknak igazolni.

„Hogy milyen terveim vannak ezek után, felvetődött-e bennem a lemondás? Meg kell nézni a bukás okait: ha a felkészülésben volt a gond vagy a meccselésben, akkor ezt kellene tennem, ha nem, akkor más megoldást kell találni. Szerintem jól felkészültünk a mérkőzésre, a sérülések nem edzői problémát jelentenek, más tényezők döntöttek, úgyhogy a magam részéről lemondáson nem gondolkodom.” – mondta Mocsai Lajos.

A tanulságokról elmondta: „A magyar játékosoknak védettséget kell majd adni: növelni kell itthon a klubokban a hazai kézilabdázók számát a kezdők és alapemberek között. Ez nyilván a két topcsapatnál nem fog menni, így létre kell hozni olyan csapatokat, ahol a magyarok tudnak tétmeccseken végig edződni. Másfelől a külföldre igazolók esetében el kell érni, hogy ne cserének igazoljanak el, hanem alapembereknek. A felkészülési rendszerben pedig meg kellene oldani – az izlandiak is áldozatul estek -, hogy a nemzetközi színtéren szereplők is megfelelően tudjanak pihenni, regenerálódni a szezonban.”

„Mindannyiunkban nagy a csalódás, nem ilyen visszavágóra készültünk. Megbeszélni ezt a kudarcot még nem volt időnk, hiszen óriási feszültség volt a társaságban. A hazai első meccsünkben is jóval több lehetőség volt a kihagyott ziccereink miatt. Még korábbról kezdve: rendkívül eltérő fázisban találkozott a keret, a veszprémiek mindössze három közös gyakorláson voltak meglehetősen csalódottan a BL után. Én még ilyen helyzetben egyetlen világverseny előtt sem voltam: a visszavágó végére alig maradt egészséges játékosom, gyakorlatilag hat embert veszítettünk a mérkőzés alatt.” – értékelt a kapitány.

„A magyar játékosok jelentős része klubjában tétmérkőzéseken kevés lehetőséget kapott, például Lékai és Császár, de miután ők voltak a meccs végére bevethető állapotban a pályán a jól teljesítő, de elfáradó Nagy Lászlóval, így alternatíva nélkül maradtunk és lerohantak minket a szlovénok. Többnyire kényszerből cseréltünk a meccs folyamán, a védekező taktikai elemeket próbáltam a végén előhívni a játékosokból, mert hátul megbomlottunk, onnantól nem tudtam a meccsbe nyúlni.” – magyarázta Mocsai a bukás hátterét.

(Forrás: DIGI Sport/REGGELI Start, fotó: JochaPress.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.