Mocsai: Megállapodtunk, a harmincasok Rióig maradnak

nagy-laszlo-0535Megegyezett a Nagy László-féle harmincas generációval, hogy végigcsinálják Rióig, mert szűk az elit játékosréteg, alattuk csak 3-4 nemzetközi tehetség van – mondta Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában az Eb-kijutás apropóján.

A mesteredző jelezte, a nagy korkülönbségű válogatottat immár személyre szabva kénytelen edzeni. Képzeletbeli kívánságlistáján egy óriás beállós vagy egy remek szélső szerepelne.

„A harmincasokkal úgy állapodtam meg, hogy Nagy Lászlótól Illyés Ferencig, Tamás fiamat is beleértve végigcsinálják a riói olimpiáig, hogy bevárhassák a fiatalabb generációkat és a hosszú távú munka sikeres lehessen. Nagy korkülönbségű kerettel pedig patikamérlegen, differenciáltan kell dolgozni stratégiában és egyéni képességfejlesztésben is. Ezt a csapatot általánosan már nem, csak elkülönítve lehet edzeni” – mondta el Mocsai Lajos.

„Lassan összeáll a kép a fiatal magyar kézilabdásokról: továbbra is fennáll a probléma, hogy nagyon szűk játékosrétegre támaszkodva kell felvennünk a versenyt a világ élvonalával. A 29-30 éves korosztály alatt 3-4 olyan játékos van, aki nemzetközi teljesítményre képes. Változatlanul ugyanazon emberek köré kell a csapatot építenünk, akikkel az elmúlt években a válogatott minden világversenyre sikeresen kijutott. Megvan tehát a 30 év körüli mag és továbbra is keressük a Lékai-, Nagy Kornél-féle tehetségeket” – elemezte a generációs gondokat a kapitány.

„Hogy milyen posztra kérnék egy világklasszist a magyar válogatottba? Nehéz kérdés, mert senkit sem szeretnék megsérteni, szeretem a társaságot. Mondjuk, szélső poszton még hozzá tudna tenni a teljesítményünkhöz egy újabb klasszis, egy Marian Cozma-kaliberű két méteren felüli, 120-130 kilós beállós is elkelne, illetve a lövősor tehetséges, hasonló felépítésű embereit lehetne egy fejjel magasabb alternatívával fejleszteni” – játszott el a hiányposztokat feszegető kérdéssel Mocsai.

DigiSport

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.