Mocsai távozik a válogatott éléről

mocsai_1Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kézilabda Szövetség, melyen elhangzott, hogy Mocsai Lajos a továbbiakban nem tudja ellátni a férfi válogatott szövetségi kapitányi teendőit.

Vetési Iván elnök a Veszprém Arénában vasárnap délután tartott sajtóeseményen bejelentette: Mocsai Lajos a megsokasodott teendői miatt a továbbiakban nem tudja ellátni a férfi válogatott szakmai teendőit. Hozzátette: a szakember pályázik az önállóvá váló Testnevelési Főiskola rektori pozíciójára, a továbbiakban erre, valamint a Nemzeti Kézilabda Akadémia irányítására kíván koncentrálni.

A szövetség továbbra is főállású kapitányban gondolkodik. A rövid idő befolyásolhatja a megfelelő szakember kiválasztását, de bíznak benne, hogy az új tréner sikerre tudja vezetni a válogatottat. Lehet szó magyar és külföldi szakemberről is, a fontos, hogy az illető elkötelezett legyen a magyar kézilabdázás iránt, s csak erre koncentráljon. A tárgyalásokat még nem kezdték el, tehát egyelőre konkrétumok sincsenek. Egy biztos: sürgősen meg kell találniuk az új kapitányt, hiszen októberben már Eb-selejtezők várnak a nemzeti együttesre.

Mocsai Lajos elmondta: erkölcsi kötelességének érezte, hogy időben jelezze döntését a szövetség felé a sorsdöntő és kifejezetten fontos mérkőzések előtt. Hozzátette azt is, hogy egy nagyon lojális és korrekt megbeszélés alapján közösen hozták meg a rendkívül nehéz döntést. –  Tizenhat év alatt 356 meccsen irányíthattam a nemzeti együtteseket, hálás vagyok ezért a sorsnak. Azonban az alma materem, a TF önálló egyetemmé válásában kötelességemnek érzem részt venni. Így tudok kellően felkészülten pályázni a rektori posztra. Az ezzel kapcsolatos döntés egy demokratikus választást követően születik meg – hangsúlyozta a távozó szakember.

– Nem volt egyszerű az elmúlt időszak, de a szövetség korrekt hozzáállása megkönnyítette a döntésemet. A Nemzeti Kézilabda Akadémiát szeretném továbbvinni, emellett pedig elnökségi tagként és szakmai igazgatóként szeretném segíteni a szövetséget. Fantasztikus időszak volt az elmúlt négy év, amely során Juhász Istvánnal együtt dolgozhattam a férfi alakulat élén – húzta alá, majd újságírói kérdésre hozzátette: döntésének nincs köze ahhoz, hogy Nagy Lászlóék Szlovénia ellen elvesztették a vb-selejtezős párharcot.

VEHIR.hu –  Zatkalik Dániel

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.