Mohamed Aida kozmetikumokat készít

vívás_Mohamed Aida, szappanok

Különleges hobbit talált az Európa-bajnok, vébé-ezüst­érmes tőrvívó, Mohamed Aida (41). Az edzések és a versenyek mellett kétgyermekes anyukaként ritkán talál szabad időt, amelyet magára fordíthat, de akkor érdekes elfoglaltságnak hódol.

Mostanában nagyon szeretek szappanokat készíteni. A júliusi, németországi világbajnokság előtt a saját kozmetikumom, a dezodorom és a szappanom is kézzel foghatóvá vált. A vb-t megelőző utolsó napokban a munka segített kitisztítani a fejemet – mesélte Aida, aki büszkén megmutatta a Blikknek a saját gyártású termékeket.

A Lipcsében az érmekről egyéniben és csapatban is lemaradó vívó egyre jobb minőségű készítményekkel rukkol elő.

„Második kislányom születése óta ismerkedtem meg ezzel a világgal, s azóta egyre jobban elmélyültem benne – tette hozzá az Újpesti TE sportolója.

Mohamed egyelőre nem akar profilt váltani, a szappankészítés számára kiegészítő tevékenység, amíg talál motivációt a vívásban, a sport marad – a családja után – az első.

– Elég csak arra gondolni, ki tudja, mennyi van még hátra a pályafutásomból, s máris nincs gond az elszántsággal, az akaraterővel. Szeretném élvezni karrierem utolsó szakaszát – mondta. – Az évek múl­tával sem tudom könnyen venni a vívást, még profibban, komolyabban készülök, viszont jobban el is fáradok. Ám pont ez a szépsége az egész történetnek, hogy hiába vagyok mélyen, mindig talpra kell állni.

Aida másik kedvenc tevékenysége a fürdőbe járás.

„Nem vagyok már fiatal, így a regenerálódás lassabb folyamat számomra. Ha azonban beülök a gyógyvizes medencébe egy-két órára, utána úgy érzem magam, mintha kicseréltek volna” – árulta el.

(blikk.hu)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.