Molnár Péter befutott a riói paralimpiára készülő magyar válogatottba

Molnar PeterMolnár Péter a vasárnapi bécsi maratonin elért 2:55:40 órás idejének köszönhetően Schiller-Kertész Judit szakvezető javaslatára bekerült a riói paralimpiára készülő magyar válogatott keretbe.

– Hogyan fogadta a hírt a válogatott kerettagságról?

Nagyon örültem neki, valójában ezzel a céllal utaztam ki a bécsi versenyre.” 

 Egy ultramaratoni futó számára, aki akár 200 kilométert vagy annál többet is fut egy-egy versenyen, a maratoni sprinttávnak tűnik?

“Tulajdonképpen igen, a 42,195 km egy hétvégi edzésnek felel meg. Ugyanakkor természetesen a maratoni versenyen jellegéből adódóan sokkal nagyobb a tempó, mint az ultramaratoni viadalokon.”

– Mi a helyzet a holtponttal, érez ilyet az Ön számára rövid távon?

“Nem, holtpontom nem volt, de a vége felé egyszer savasodtam egy kicsit, más probléma nem volt.”

 A paralimpiai szint teljesítéséhez nyolc percet kell javulni az őszi frankfurti versenyig.

“Októberben lesz ez a viadal, úgy gondolom, teljesíthető ez az elvárás. Főleg akkor, ha tudatosan erre a versenyre készülök. Bécsben is lehetett volna jobb az eredményem, hiszen kényelmes, utazó tempóban futottam.

Abban hibáztam, hogy a táv második felében túl korán, tizenhárom kilométerrel a cél előtt kezdtem el hajrázni. Legközelebb az utolsó tíz kilométeren gyorsítok fel.”

– Egyelőre nincs nemzetközi klasszifikációja, ez feltétele a részvételnek a világversenyeken, így a paralimpián is.

“Valamelyik tavaszi pályaversenyen kell elindulnom ennek megszerzéséhez. Még csak most kerültem be a válogatott keretbe, hamarosan eldől, melyik versenyen tudom megszerezni a klasszifikációt.”

– Mi lesz az ultramaratoni futással? Háttérbe szorul?

“Semmiképpen sem, csak máshova kerülnek a hangsúlyok. A szeptemberi Spartathlonra már leadtam a nevezést, azon a versenyen kiválóan fel tudok készülni az egy hónappal későbbi frankfurti maratonira.”

 Nincs túl közel egymáshoz a két verseny?

“Nincs. Ha a Spartathlonon nem a minél jobb időeredmény elérésére, hanem a táv teljesítésére helyezem a hangsúlyt, akkor remek edzés lesz a frankfurti verseny előtt.”

– Ahonnan közelebb lehet kerülni Rióhoz.

“A paralimpiai részvétel a célom, a nagy álmom és ezért minden tőlem telhetőt meg is teszek.”

Forrás: sportfm.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.