Moniz nem tartott igényt pszichológusra

Orosz PalOrosz Pál, az FTC vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt Ricardo Moniz kirúgásáról, az orvosokkal való konfliktusáról és a Fradi kommunikációs szabályzatáról.

A Ferencvárosnál bíztak benne, hogy Ricardo Moniz hosszútávra megoldja az edzőkérdést a klubnál, azonban Akeem Adams tragédiája után megváltozott valami. A csapat játéka kilátástalanná vált, az emocionális szakember nem tudta feldolgozni a történteket, amit a klubvezető szerint nem tehet meg valaki, aki másokat vezet. A klub érdekében hozták meg racionális döntésüket. A vezérigazgató azt is elárulta, hogy a holland tréner kirúgásának van anyagi vonzata, de az nem jelentős.

A Mai helyzetben felvetődött, hogy egy pszichológus tudott-e volna segíteni akár az edzőnek, akár a játékosoknak a tragédia feldolgozásában. „Volt csapatpszichológusunk korábban, csak Ricardo mondta, nem szeretné, hogy a csapat mellett dolgozzon. Ez még Akeem tragédiája előtt volt – nyilatkozta Orosz Pál, és elárulta, ez az eset óta sem változott. – Ott van most is, de Ricardo nem akarta, hogy a csapattal dolgozzon.”

Az utóbbi időben a trinidadi hátvéd orvosai és Moniz a médiában üzengettek egymásnak. „Konfliktus van közöttük, de Ricardo konkrét elképzelésű vezető volt, aki szeretett néha túllépni a saját hatáskörén, amit bizonyos szinten tolerálunk, bizonyos szinten nem – mondta a konfliktusról Orosz Pál. – Én, mint Ferencváros nem kívánok belefolyni.”  

Felmerült a kérdés, vajon van-e a Fradinak kommunikációs szabályzata, amivel ellentétes ez a nyilatkozatháború. Orosz leszögezte, az edzőt már nem köti szerződés a klubhoz. „Egy individuum azt mond, amit akar, de vannak olyan szabályok, amelyeket illik betartani. A Ferencvárosnak van kommunikációs szabályzata – beszélt erről is a sportvezető.

Elmondta továbbá, hogy neki egy rossz szava sincs Ricardo Monizról. „Hálás vagyok neki és hálás is leszek, hogy olyan játékosok jöttek a kerültek ide, mint Besics, Jenner és Leonardo – tért rá a játékosokra, akikkel már megbeszélték a történteket. – Olyanokkal is beszéltem, mint a Leonardo és a Besics, akik kifejezetten kötődnek Ricardóhoz, de nem láttam, hogy olyan nagyon nagy törés lenne bennük. Nem örülnek neki, de profi, szerződéssel rendelkező játékosok, pályafutásuk során egyszer, kétszer, akár tízszer is előfordul ez.”

Orosz Pál szerint az volna az ideális, ha a téli szabadságra már úgy mehetnének el a játékosok, hogy bemutatják nekik az új edzőt, de a felkészülést már biztosan ő vezényli már.  Keresik, de nem sietik el a dolgot, viszont biztosan nem kap majd olyan szabad kezet a klubnál, mint Ricardo Moniz.

Forrás: Sport TV

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.