Nadal 23. alkalommal győzte le Federert

Rafael Nadal - Fotó: ausopen.org

Rafael Nadal – Fotó: ausopen.org

Az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság második férfi elődöntőjéből Rafael Nadal jutott be a vasárnapi fináléba, ahol a svájci Stanislas Wawrinka lesz a spanyol teniszező ellenfele.
A vártnál sokkal könnyebben nyert Nadal. Az álmosan kezdődött első játszma rövidítésbe torkollott, Federer 1-5-ös hátrányból még vissza tudott kapaszkodni, ám 5:4 után Nadal rögtön az első játszmalabdáját értékesíteni tudta. A második szett derekáig kellett várni az első brékre, ekkor Federer hét hárított bréklabda után kapitulált. A két játszmás hátrányba kerülő Federer számára már nem tudott újítani. Koárbban a svájci teniszező 10 Nadal elleni győzelméből mindössze egyetlen alkalommal tudott két szettes hátrányból fordítani.

A harmadik játszma is Nadal akarata szerint érvényesült, aki a hosszú labdamenetek több, mint a kétharmadát meg tudta nyerni. A két és fél órás mérkőzést magabiztosan és teljesen megérdemelten nyerte Rafa Nadal, ki az összes pontokat tekintve 105-86-ra nyert.

A tavalyi elődöntőben Federer egy játszmát még tudott nyerni, ám idén már erre sem volt lehetősége. Nadal zsinórban ötödik alkalommal győzte le Federert.

A fináléban egy másik svájci játékos, a Novak Djokovicsot búcsúztató Stanislas Wawrinka lesz Nadal ellenfele. A papírforma szerint Stan esélytelen Rafával szemben, hiszen egymás elleni mind a 12 mérkőzésüket a spanyol teniszező nyerte meg.

A két játékos először éppen az Ausztrál Openen futott össze, 2007-ben Nadal 6:2, 6:2, 6:2 arányban nyert a legjobb 32 között.

Ausztrál Open, elődöntő:

Rafael Nadal (spanyol, 1.)-Roger Federer (svájci, 6.) 7:6(4), 6:3, 6:3
Stanislas Wawrinka (svájci, 8.)-Tomas Berdych (cseh, 7.) 6:3, 6:7(1), 7:6(3), 7:6(4)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.