Nadal egy lépésre a tizedik címétől

Rafael Nadal. Foot: Pauline Ballet / FFT

Rafael Nadal. Foot: Pauline Ballet / FFT

A kilencszeres bajnok Rafael Nadal három játszmában legyőzte Dominic Thiemet a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság második elődöntőjében, így a vasárnapi döntőben tizedik végső sikeréért léphet pályára Stan Wawrinka ellen.

Elsőként a 2015-ös bajnok Stan Wawrinka jutott a férfi egyes fináléjába a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon. Az első helyen kiemelt brit játékos és a harmadikként rangsorolt svájci riválisának összecsapása hatalmas küzdelmet hozott: az első szettet rövidítésben, 70 perc alatt nyerte Murray, a másodikban Wawrinka 48 perc alatt egyenlített.

Amíg az első két játszmában összesen négyszer nyerték el egymás adogatójátékát, addig a harmadikban ötször, az adok-kapokból pedig a világelső jött ki jobban, így háromórányi játék után ő került előnybe.

A negyedik felvonás annak ellenére hozott ismét öldöklő küzdelmet, hogy mindkét teniszező magabiztosan hozta a szervajátékát. A rövidítésben végig Wawrinkánál volt az előny, aki ebben a szettben összesen 18 nyerő ütést helyezett el Murray térfelén, egyúttal egyenlített.

A döntő játszmában már egyoldalúvá vált a küzdelem, a svájci végig irányított és magabiztosan nyerte meg a 4 óra 37 perces összecsapás utolsó felvonását.

Wawrinka összesen 87 nyerő ütéssel zárta a mérkőzést, miközben Murraynek 36 volt. A két teniszező tavaly is az elődöntőben találkozott, akkor a skót győzött.

Stan Wawrinka. Fotó: Corinne Dubreuil / FFT

Stan Wawrinka. Fotó: Corinne Dubreuil / FFT

A negyedik helyen kiemelt spanyol játékos és a negyeddöntőben a címvédő Novak Djokovicot búcsúztató, hatodikként rangsorolt osztrák teniszező mérkőzése jóval kevesebb izgalmat hozott, mint az első elődöntő.

Ugyan Nadal rögtön az első adogatójátékát elvesztette, a folytatásban végig uralta a játékot, és összesen hat bréket bemutatva 2 óra 10 perc alatt győzte le Thiemet, akinek így a tavalyi tornához hasonlóan idén is az elődöntőig jutott.

Ezzel szemben a spanyol játékos tizedik Roland Garros-döntőjére készülhet, a párizsi salakon továbbra is egészen imponáló a mérlege: immár 78 győzelem mellett mindössze kétszer kapott ki. Előbb 2009-ben a negyedik fordulóban Robin Söderling, majd 2015-ben a negyeddöntőben Novak Djokovic győzte le. Az idei tornán hat mérkőzés alatt mindössze 29 játékot veszített.

Nadal azzal a Wawrinkával játszik vasárnap, aki úgy készül negyedik Grand Slam-döntőjére, hogy az előző hármat megnyerte, köztük 2015-ben a Roland Garrost is.

Roland Garros

Férfiak, elődöntő:

Stan Wawrinka (svájci, 3.) – Andy Murray (brit, 1.) 6:7(6), 6:3, 5:7, 7:6 (3), 6:1
Rafael Nadal (spanyol, 4.) – Dominic Thiem (osztrák, 6.) 6:3, 6:4, 6:0

Forrás: M4 Sport/MTI

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.