Nadal történelmi veresége a fő téma

tenisz_Coric, 440., CRO, ReutersA 17 éves horvát Borna Coric legyőzte a spanyol Nadalt, Federer viszont megismételte két év előtti sikerét a bolgár Dimitrovval szemben a Bázelben zajló férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

A világranglista 124. helyén álló Coric az első szettben kis túlzással megszégyenítette Nadalt, aki első három adogatójátékában mindössze három pontot szerzett, és mivel fogadóként sem termett neki sok babér, 5:0-ás hátrányba került. A horvát keze azonban ekkor megremegett, nem tudta kiszerválni a játszmát, két gémmel később viszont már igen, így könnyedén szettelőnybe került (6:2).

A második játszmában Nadal felnőtt az ihletett formában teniszező Coric szintjére, ám nem tudta elvenni a 18. életévét november közepén betöltő ellenfele adogatását. De a horvát sem tudott boldogulni fogadóként – mindketten csak egy-egy bréklabdáig jutottak –, így következett a rövidítés, melyben egy minibrék döntött. A spanyol 4–4-nél pontot bukott adogatóként, ez pedig a kiesését eredményezte (7:6).

A juniorok között 2013-ban US Open-győztes Coric a legfiatalabb játékos, aki valaha megverte Nadalt ATP-versenyen. A feltörekvő tehetség a legjobb négy között a negyedik helyen kiemelt kanadai Milos Raonicot szetthátrányból legyőző belga David Goffinnal találkozik.

Az ötszörös győztes Roger Federer két szettben megverte a bolgár Grigor Dimitrovot. A két játékos ezt megelőzően 2013. október 25-én találkozott egymással – ugyancsak a svájci versenyen –, és akkor is a hazai közönség előtt szereplő Federer nyert két játszmában.

A többi találkozón a papírforma diadalmaskodott.

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:

Federer (svájci, 1.)–Karlovic (horvát, 8.)
Goffin (belga, 7.)–Coric (horvát)

(nso.hu, fotó: Reuters)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.