Nagy László: A Kiel a technikai hibák minimalizálásával győzhető le

Nagy Laszló_Reggeli StartA Veszprém hatvanperces csapat lett, amely nem illetődik meg senkitől, a BL-idényben talán Sulic volt a legjobb, a Kiel a Final Four-elődöntőben a technikai hibák minimalizálásával verhető meg – Nagy László, az MKB-MVM Veszprém csapatkapitánya a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában gratulált a Szeged EHF-győzelméhez, amelyet fegyelmezett játékuknak tulajdonít.

A válogatott átlövő jelezte: mindhárom BL-riválisra aprólékos háttérmunkával készülnek, a józan számítás a másik ágon a Barcelonát ígéri a döntőbe, a bírói részrehajlásba bele sem akar gondolni. Nagy László gyermekeknek szervezett nyári táborát komoly felkérés esetén egész éves kézilabdasulivá fejlesztené.

„Gratuláció illeti a Szeged teljesítményét, hiszen mindenki érezte, mennyire nehéz dolguk lesz az EHF Final Fourban, különösen a házigazda Berlin elleni elődöntőben; a szegedi srácok helytálltak, s a Füchse elleni sikerük olyan önbizalmat adott számukra, amely a Montpellier ellen is meglátszott a kupagyőzelemkor. Ha a Szegedet segíteni tudtuk a bajnoki döntő két jó meccsével, akkor talán hozzá is járultunk ennyivel a sikerükhöz. Erősségük lett a fegyelmezett játék, már meglátszott a szezon végére a Pastor mesterrel elkezdett új munka.” – értékelte a szegedi kupasikert a klub korábbi játékosa.

Nagy László hozzáfűzte: „Hogy mi miben vagyunk jobbak a Szegednél? Mi talán kicsivel már összeszokottabb csapat vagyunk, nagyon jó nálunk az öltözői hangulat, maximális a taktikai felkészítés. Minden játékosunk nagyon tudja a dolgát támadásban, védekezésben egyaránt. Még Barcelona-játékosként is erős csapatnak láttam a Veszprémet, amely azonban 45-50 percig bírta a nagyokkal szemben – hála istennek ez megváltozott, bírjuk az utolsó tíz perceket, 60 perces csapattá váltunk. Ki volt eddig a legjobb játékosunk a BL-idényben? Sulic elől-hátul hatalmas munkát végez, rengeteg időt tölt a pályán, nélküle nem biztos, hogy ilyen teljesítményt nyújtanánk. Különben a csapat a leglényegesebb, fő erősségünk a roppant kemény védekezés utáni gyors lerohanás és a taktikai változatosság.”

„A Final Fourban a meccsek közben is kell majd spontán döntéseket hozni, ám természetesen emellett óriási háttérmunkával mindhárom lehetséges ellenfélre apránként kell készülnünk, a Kiel mellett a Barcelona és a Flensburg tavaszi mérkőzéseinek minden pillanatát elemezzük, főleg a mezőnyjátékosokét – lassan kezd összeállni az én fejemben is a kép, már sejtem a Kiel gyenge pontjait, főleg a tavalyi párharcaink után. Egyetértek a riválissal az 50-50 százalékos esélyt illetően, talán cseppet feléjük billen az esély a Final Four-rutinjuk miatt. Nálunk viszont nem érzek megilletődöttséget, fejlődtünk, amiben hatalmas lökést adott Ilics érkezése. A Final Four nem a szépségről, inkább az akaraterőről szól majd, az ilyenkor előforduló technikai hibák minimalizálása lesz a kulcs a Kiel ellen.” – elemezte a kölni négyes BL-döntő esélyeit.

„Először jussunk be a BL-döntőbe, aztán latolgassunk az ottani ellenfélről, amely józan számítások szerint egyértelműen a Barcelona lehet, ám láttuk például tavaly az esélytelenebbnek kikiáltott Hamburgot megnyerni a trófeát. Egy hétvége alatt, két meccsen bármi megtörténhet. Hogy a játékvezetők hagyják-e majd a szezon harmadik magyar címét is megszerezni? Nos, 15 éves pályafutásom alatt tavaly, a Kiel elleni negyeddöntők után foglalkoztam először a bírókkal, akkor találkoztam szembetűnő részrehajlással, úgyhogy nem akarok ebbe belegondolni, nem foglalkozom ezzel.” – tette hozzá az átlövő.

Nagy szót ejtett a pályán kívüli terveiről is: „Felvetődött már bennem az idén hatodszor sorra kerülő nyári kézilabdás gyermektáborom továbbfejlesztése, hogy ebből idővel lehetne egy bentlakásos, egész éves kézisuli is a nevem alatt, már kapacitáltak mások is ebbe az irányba. Jelenleg ezzel az éves egyhetes ciklussal számolunk, ám ha lennének komoly megkeresések, elgondolkodnék az építkezésen, mert fejleszteni kell a jövő magyar kézilabdázását, kellenek a kiugrási lehetőségek. A kiválasztás egyre fontosabb lesz, magasodik a sportág, oda kell figyelni erre is”.

DigiSport

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.