Nagy László: a Veszprémnek minden sorozatban kötelező a Final Four!

Nagy LaciA Veszprém számára a kézilabda regionális SEHA-liga megnyerése az elfogadható, a BL-csoportban az elsőségért a Vardar és a Löwen lesz a rivális – jósolja Nagy László.

A csapatkapitány a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: meglepte Mocsai Lajos lemondása, de elképzelhető, hogy elfáradt a tréner és a játékosok kapcsolata.
Az átlövő külföldi-magyar utódpárosra számít és érthető módon a spanyol szakembereket favorizálja.

„Hogy milyen erős ez az új regionális liga? Még korai összegezni, elfáradunk persze a sok külföldi utazástól, az erőviszonyokat nézve például az Eperjes a magyar NB I első négyesében végezne, a Banja Luka és a Vojvodina ennél kisebb játékerőt képvisel, a Metalurg és a Zágráb pedig topkategóriás csapat. A SEHA-célunk a Final Four, de számunkra igazából a sorozat megnyerése lenne az elfogadható. A keretünk esélyessé tesz erre az óriási elvárásra. Ha tavaly egy tizes skálán úgy nyolcas erősségű volt a keretünk, akkor idén az igazolásokkal kilenc-kilenc és félre taksálhatjuk a komplett két sorunkat.” – latolgatta Nagy László.

Hozzátette: „A BL-ben a csoportunk erőssége emlékeztet a tavalyi sorsolásra, de állunk elébe, szeretjük a nehéz feladatokat. A célunk, hogy Veszprémben idén is veretlenek maradhassunk, s közben elcsípjünk néhány pontot idegenben is. A csoportelsőségért elsősorban a Vardar és a Löwen lehet velünk versenyben.” 

Szó esett a válogatott kispadjáról is: „Meglepett Mocsai Lajos távozása, hirtelen jött számomra ez a bejelentés. Hogy elfáradt-e a kapitány és a játékosok kapcsolata? Elképzelhető, függetlenül a vb-selejtezős kudarctól. Bárhogy oldja is meg a helyzetet a szövetség, én eleget fogok tenni a válogatott meghívásoknak. Korosztályom utolsó álma a riói olimpiai lehet, de nagyon nehéz lesz odajutni. Magyar vagy külföldi kapitányt? A hírekben több külföldi jelöltet véltem felfedezni, mint magyart, így én egy külföldi kapitány-magyar segítő párosra számítok, ahol így a jövő magyar szövetségi kapitányát is felépíthetik az új játékosgenerációk mellé. Külföldi szakemberek közül én érthetően elfogult módon a spanyol trénerek felé hajlok, mellettük szólna a két magyar élcsapat kispadjának nemzetisége is. Az Ortega-Pastor párost viszont csak egyetlen esetben tudnám elképzelni a klubjukban végzett munkájuk mellett: rövid távon, ideiglenesen és csakis együtt, amennyiben októberig nem születne végső megoldás.”

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.