Nagy László: Meglepett a hír, hogy Mocsai kapitány megállapodott velünk

NAgy LaszloKifacsarta a szezon, magának és klubjának kilences osztályzatot ad az elmúlt évre, az Eb-sorsoláson a horvátokat, franciákat, spanyolokat szeretné elkerülni, meglepte Mocsai kapitány nyilatkozata a megállapodásukról Rióig, de egybeesnek olimpiai terveik; a kézi BL-ben szerinte 7-8 csapat esélyes jövőre a Final Fourra, a Veszprém még dolgozik egy világklasszis leigazolásán – Nagy László válogatott kézilabdázó a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában értékelte az évet.

„Nagyon kifacsart engem, minket ez a szezon. Tavaly nyáron az olimpia miatt nem volt nyári pihenő, télen a vb után egyből folytattuk a bajnoki idényt. Egy éve folyamatosan kézilabdázunk, ami mentálisan is nagyon nagy terhelés. A fizikai fáradtságot egy játékos ilyenkor csak intelligenciával tudja leküzdeni. Lehet, hogy a nemzetközi versenynaptár kialakításakor követni kellene a futball szisztémáját, viszont erős a szponzorok elvárása a minél gyakoribb tévészereplések, közvetítések érdekében” – mondta el a válogatott átlövő.

„Ott voltam, láttam a fiataljainkat a szlovákok elleni utolsó szegedi Eb-selejtezőn, öröm, hogy a kapitány hozzájuk nyúlt, kipróbálta őket. Én magam is a pályán lettem volna, ha nem sikerül előtte a lettek elleni kínkeserves döntetlennel már kiharcolni a továbbjutást, így viszont a fogbeültetésem miatt kihagytam a meccset. Az utánunk jövő generációban vannak klubszinten komoly feladatot kapó fiatalok, nekik az önbizalmukat kell erősíteni ilyen bevetésekkel” – értékelt Nagy.

Hozzátette: „A lényeg, hogy ott vagyunk a 2014-es Eb mezőnyében. Hogy kiket szeretnék a sorsoláskor az első két kalapból elkerülni? Igazából nincsenek vágyaim, bár jó lenne a franciákat, horvátokat, spanyolokat az első körben elkerülni, akkor messzire eljuthatunk.” 

Szóba került Mocsai Lajos bejelentése is: „Meglepett a hír, hogy Mocsai kapitány megállapodott velünk, idősebbekkel a Rióig tartó folytatásról, én is csak olvastam erről, bár nyilván beszélgettünk már vele. A mester és az én elképzelésem egybeesik: ott akarunk lenni Rióban. Az olimpia után viszont teljes generációváltásra lesz szükség.”

„A veszprémi első évemet nagyon pozitívnak tartom, nagyon élvezem a szurkolók szeretetét. Tízes skálán 8 és felet, kilencet adnék az idei teljesítményünkre. Jövőre ilyen játékosállománnyal kis szerencsével ott lehetünk a BL Final Fourban, akár döntőt is játszhatunk. Meglepett idén a Hamburg BL-győzelme, ami jót tesz az európai kézilabdának, mert új a címvédő. Kiegyensúlyozott mezőny lesz jövőre is a végső győzelemért, 4-5 német csapat is odakerülhet, nagyon megerősödött a PSG, a Barcelona, 7-8 Final Four-esélyes csapat lesz” – beszélt a Veszprém jövőbeli esélyeiről.

„Nagyon sokat erősödtünk az eddigi két igazolásunkkal, ráadásul idén nyáron végre tudunk együtt gyakorolni és összeszokott lehet a csapat. Hogy jön-e még klasszis a nyáron Veszprémbe? Még nem biztos, dolgoznak a klubvezetők rajta, folynak a háttéregyeztetések, de bejelentés még nincs” – fűzte hozzá.

Azt, hogy most Szegeden is beindul a spanyolosodó vonal, elsősorban az ottani gazdasági helyzettel lehet magyarázni, immár elcsábíthatóak onnan a játékosok és szakemberek, ez pedig élénkíti a magyar bajnokság színvonalát” – vélte Nagy László.

A klasszis beszélt nyári táboráról is: „Nagyon szeretek gyerekek között lenni, azért kezdtem el a nyári táboromat öt éve: 35 fővel kezdtem, tavaly már 124-en voltak, idén először leszünk Magyarországon. Nagyon tehetségesek a fiatalok, sok a visszatérő, követnek még a Kanári-szigetekről is, jönnek többen Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Svédországból. 10-15 fős edzői stábunk van, jelentős részük Spanyolországból érkezik, de Gulyás Péter is tanít majd. Hogy mit tanácsolok egy mai ígéretnek? Vigyázzon az egészségére, legyen benne alázat és ne hanyagolja a tanulást.”

Digisport.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.