Nagy László nem a térdét, hanem a combját fájlalja

NagyLaciKedden MRI (mágneses rezonancia) vizsgálat deríthet fényt arra, hogy mennyire súlyos és milyen kezelést igényel Nagy László sérülése.

A válogatott kézilabdázó a vasárnap esti MKB-MVM Veszprém – Montpellier Agglomeration Bajnokok Ligája kézilabda mérkőzés 41. percében kellett fájdalmas arccal és nehézkessé vált léptekkel elhagynia a Veszprém Aréna küzdőterét. Egyelőre csak az biztos, hogy az előzetes hírekkel ellentétben nem a – korábban is kétszer erős ütést kapott – térdét, hanem a jobb lábának lovaglóizmát fájlalja.

„A Bajnokok Ligája mérkőzésen két jobbátlövőnek is ki kellett állnia a játékból, és közülük a német Christian Zeitz, aki az oldalát és derekát húzta meg, remélhetőleg egy hét elteltével újra játékra jelentkezhet – tájékoztatta Dr. Mahunka Zsolt, az MKB-MVM Veszprém orvosa a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát. – A hétfő délelőtti vizsgálatok után úgy tűnik, hogy Nagy László fájdalmát a lovaglóizom sérülése okozhatja, ezt a feltevést viszont csak a keddi MRI vizsgálat erősítheti meg. Az ilyesfajta sérülés elég gyakori a sportolóknál, az átlagosnál is gyakrabban fordul elő a kézilabdázóknál, akik nem csak vágtatnak, ugranak, és változtatnak sebesen irányt, hanem gyakorta ütköznek is.”

A maródi Nagy László ehhez csak annyit tett hozzá, hogy az egyik támadási kísérleténél valószínűleg egy rossz mozdulat válthatta ki a sérülést, amelynek ugyanakkor semmiféle előjelét nem tapasztalta.

A 33 éves Nagyra és a hamarosan a 34. életévét betöltő Zeitzre nagy szüksége van a Bajnokok Ligájában egyelőre holtversenyben csoportelső, és a SEHA Ligában is botlás nélkül menetelő veszprémi csapatnak. Már csak azért is, mert a térdműtéten átesett és ugyancsak átlövő Imán Dzsamalinak várhatóan még két hónapot kell várnia a visszatérésre. Úgy tűnik, hogy a szintén „térdes” Lékai Máténak viszont már nem tart sokáig a kényszerszünete. Remélhetőleg ezt a jóslatot erősíti meg a közeli napokban a Lékai térdét műtő Dr. Hangody László professzor, aki konzíliumra várja a Szlovéniából hazatért játékmestert. Mindenki más, aki a vasárnapi keserves küzdelemben kivívott egygólos győzelemnek a részese volt, Mahunka doktor szerint szerencsére „egyben” van.

Az MKB-MVM Veszprém október 18-án a szlovéniai Celjében folytatja szereplését a Bajnokok Ligájában, majd négy nappal később SEHA Liga találkozón a Zágrábot fogadja hazai közönsége előtt.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter, fotó: Melczer Zsolt/vehirsport.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.