Napkollektorok melegítik a kispesti uszoda vízét!

Nyár eleje óta már napkollektorok melegítik a Kispesti uszoda medencéinek vizét, mivel lezárult a felújítás második üteme. Mintegy 80 millió forintos, Európai Uniós pályázati támogatásból az intézmény energetikai korszerűsítése valósult meg: 80 napkollektort szereltek fel.

Gajda Péter Kispest polgármestere elmondta, a korszerűsítés eredményeként mintegy 30 százalék energiát tud megspórolni az intézmény.

A polgármester szerint azonban a konkrét pénzügyi megtakarításon túl az is fontos, hogy a projekten keresztül felhívják a kerületben élők figyelmét a megújuló energiaforrások felhasználásának fontosságára. Gajda Péter hozzátette: a beruházás 73 millió forint európai uniós pályázati támogatásból és 10 százalékos önkormányzati önrészből, összesen mintegy 80 millió forintból valósult meg. Hangsúlyozta, a korszerűsítést illetően egyetértés volt a képviselő-testületben, ezért köszöni a képviselőknek és mindenkinek, aki a munkában részt vett, hogy megvalósult az egyedülálló projekt.

Az uszoda (XIX. Simonyi Zsigmond u. 32.) korszerűsítése egyébként márciusban kezdődött: a napkollektorok felszerelése együtt járt a tető és a tetőszerkezet teljes felújításával. A munkálatok alatt a kispestiek zavartalanul használhatták a medencét, mert védőhálót szereltek fel. A sportkomplexum szennyvize és a medencék elhasznált vize is hőcserélőn keresztül folyik át, a napkollektorok mellett ez is melegíti a medencékbe bejövő vizet.

Forrás: Kispest, Sajtóiroda

 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.