Négy magyar evezős egység az ifjúsági Eb-n

Szombaton és vasárnap Minszkben (Belarusz Köztársaság) rendezik az evezősök ifjúsági Európa-bajnokságát, melyen 27 ország több mint 450 sportolója vesz részt. A minszki evezőspálya létesítményei kiváló feltételeket biztosítanak a versenyhez, csak az időjárás előrejelzés – szél és helyenként vihar várható – ad némi aggodalomra okot.

A magyar utánpótlás evezős válogatott négy hajóval képviselteti magát az eseményen. Férfi kétpárevezősben indul Priváczki Ákos (Szegedi Vízisport Egyesület) és a tavalyi ifjúsági világbajnoki negyedik helyezett Jenei Domonkos (Ferencvárosi Evezős Club) indul. Ebben a versenyszámban gyűlt össze a legnépesebb mezőny, 18 csapat adta le nevezését. Az előfutamból az első két hely valamelyikével lehet közvetlenül a középfutamba továbbjutni. Férfi kormányos nélküli kettesben a győriek csapata, Bakaity Attila, Krenák Mihály indul. Az ő számukban az előfutamban az 1-3. helyek megszerzése a cél.

Női egypárevezősben a csongrádi Bertus Kitti képviseli hazánkat. Ő is rutinos versenyzőnek számít, hiszen a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon a kisdöntő harmadik helyén végzett. Eb újoncnak számít viszont Preil Vivien és Szomják Fruzsina (Külker Evezős Klub), akik a női kétpárevezős versenyszámban állnak rajthoz.

Az Európa-bajnokság a péntek délutáni sorsolással és az esti, fiatalos, vidám megnyitó ünnepséggel hivatalosan is kezdetét vette.

Az előfutamok szombaton 9:00 órakor kezdődnek.

Forrás: Magyar Evezős Szövetség

 

This entry was posted in Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.