Négyből három női kardozónk jutott tovább délelőtt

Benkó Réka (b) és az izlandi Thorbjorg Agustsdottir a női kard egyéni selejtezőjében MTI Fotó: Földi Imre

Benkó Réka (b) és az izlandi Thorbjorg Agustsdottir a női kard egyéni selejtezőjében MTI Fotó: Földi Imre

A világbajnokság második, maratoninak ígérkező versenynapján az udvariasság diktált: a hölgyek, pontosabban a női kardozók foglalták el elsőként a SYMA Csarnok pástjait, immár az A teremben is. A mezőnyben egyetlen hiányzó sem akadt, és a világranglista alapján valamennyi magyarnak selejteznie kellett.

Ez legjobban az Európa-bajnoki döntős Márton Annának sikerült. A magyar válogatott legfiatalabb tagja (18 éves) imponáló magabiztossággal, veretlenül lépett tovább, úgy, hogy mindössze kilenc tust kapott. A “második kategóriába” Várhelyi Anna és Benkó Réka tartozott, ők mindketten két vereséget szedtek össze a négy győzelmük mellé. Ez pedig elégnek bizonyult ahhoz, hogy további folytatás nélkül kerüljenek a legjobb 64 közé.

Ugyanez azonban Varga Dórinak sajnos nem sikerült. A csoportkörben kétszer is minimális különbséggel szenvedett vereséget, így vívnia kellett a 64-ért. Túlzott szerencséje ott sem volt, hiszen kínai ellenfelénél kaphatott volna sokkal könnyebbet is. Nem így történt, és Zhong végig vezetve 15:10-re győzött, Dóri pedig kiesett.

Ezzel három magyar jutott a pénteki 64-es főtáblára.

Márton Anna: “Ilyen kezdésben reménykedtem. Örülök, hogy valamennyi ellenfelemet sikerült simán megvernem. Kicsit izgultam, milyen lesz hazai pályán vívni, de felszabadult voltam, minden a lehető legjobban alakult, remélem, pénteken is így lesz.”

Benkó Réka: “Nem vagyok százszázalékosan elégedett. Az eleje jól alakult, de utána kicsit görcsössé váltam. Ebben szerepet játszhatott a hazai környezet is, ez kicsit talán elvonta a figyelmemet. Remélem, pénteken jobban vívok majd.”

Várhelyi Anna: “Tüszős mandulagyulladással versenyeztem, de erre nem szeretnék semmit sem fogni. Két olyan asszóm volt, ami szorosan alakult, az egyiket megnyertem, a másikban kikaptam. Összességében is felemásnak értékelem a napot. Jöhet a főtábla!”

MOL Vívó Világbajnokság, női kard egyéni, 106 induló. Eredmények. Csoportmérkőzések: Márton Anna 5 győzelem/0 vereség (továbbjutott), Benkó Réka 4/2 (továbbjutott), Várhelyi Anna 4/2 (továbbjutott), Varga Dóra 2/3.

A 64 közé jutásért: Zhong (kínai)-Varga 15:10.

MTI Fotó: Földi Imre

Forrás: Fencing

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.