Negyedik a női kardcsapat

Brunet_Marton

Manon Brunet és Márton Anna. Fotó: Augusto Bizzi / FIE

A negyedik helyen végzett a magyar női kardválogatott szerdán a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben. A tizedik helyen végzett a férfi tőrcsapat.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Katona Renáta összeállítású csapat kilenc találattal kapott ki a franciáktól a helyosztón.

Az egyéniben 2015-ben vb-bronzérmes, tavaly Eb-második Márton az első asszóban 5-1-re verte Charlotte Lembachot. Azután hattusos magyar vereség következett, amit a Tbilisziben egyéniben harmadik, mindössze 16 éves Pusztai még javítani tudott Cecilia Berder ellen. Az első kör után 15-14-re vezettek a magyarok, a következő négy párharcot viszont elvesztették, ezzel gyakorlatilag el is úszott a mérkőzés. Katona helyére menet közben Záhonyi állt be, de ő sem tudott nyerni. Az utolsó két asszó a magyaroké volt egy, illetve két találattal – Pusztai és Márton jóvoltából -, de a franciák a hetedik párt követően már 35-23-ra vezettek, így jócskán maradt az előnyükből.

Márton és Manon Brunet záró asszójában utóbbi jobb bokája egy összeütközésnél megsérült, amikor 42-34 volt az állás. Hosszas ápolás után a francia vívó folytatni tudta a párharcot és végül összehozta a hiányzó három tust.

A végső győzelmet az olaszok szerezték meg, akik óriási küzdelemben, egy tussal múlták felül az oroszokat.

A 16 között:
Magyarország-Grúzia 45-40

Negyeddöntő:
Magyarország-Ukrajna 45-43

Elődöntő:
Oroszország-Magyarország 45-25
Olaszország-Franciaország 45-39

A 3. helyért:
Franciaország-Magyarország 45-36

Döntő:
Olaszország-Oroszország 45-44

A végeredmény: 1. Olaszország (Martina Criscio, Rossella Gregorio, Loreta Gulotta, Irene Vecchi), 2. Oroszország (Anna Basta, Anasztaszija Bazsenova, Valerija Bolsakova, Szofija Pozdnyakova), 3. Franciaország (Sara Balzer, Cecilia Berder, Manon Brunet, Charlotte Lembach), 4. Magyarország (Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Katona Renáta)

Fotó: Augusto Bizzi / FIE

Fotó: Augusto Bizzi / FIE

A tizedik helyen végzett a férfi tőrcsapat

A Dósa Dániel, Németh András, Hári Máté, Mátyás Bálint összeállítású együttes a törököktől elszenvedett vereséget követően legyőzte a grúzokat és a belgákat, majd kikapott a fehéroroszoktól.

Az aranyérem a franciáknak jutott, akik nagy csatában az oroszokat győzték le a fináléban.

A 16 között:
Törökország-Magyarország 45-29

A 9-16. helyért:
Magyarország-Grúzia 45-41

A 9-12. helyért:
Magyarország-Belgium 45-30

A 9. helyért:
Fehéroroszország-Magyarország 45-40

Elődöntő:
Franciaország-Németország 45-26
Oroszország-Olaszország 45-40

A 3. helyért:
Olaszország-Németország 45-40

Döntő:
Franciaország-Oroszország 45-43

A végeredmény: 1. Franciaország (Erwan Le Pechoux, Jérémy Cadot, Julien Mertine, Enzo Lefort), 2. Oroszország (Dmitrij Zserebcsenko, Alekszej Cseremiszinov, Timur Szafin, Timur Arszlanov), 3. Olaszország (Lorenzo Nista, Daniele Garozzo, Giorgio Avola, Alessio Foconi), … 10. Magyarország (Dósa Dániel, Németh András, Hári Máté, Mátyás Bálint)

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.