Negyedik a női tőrválogatott, ötödik a férfi párbajtőrcsapat

Lupkovics Dóra jobbra

Lupkovics Dóra jobbra

A negyedik helyen végzett a magyar női tőrválogatott a grúziai vívó Európa-bajnokságon. A férfi párbajtőrcsapat ötödikként fejezte be szereplését.

A Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Knapek Edina összeállítású együttes azután, hogy a negyeddöntőben egy tussal legyőzte az esélyesebb franciákat, majd a papírformának megfelelően kikapott a világ- és Európa-bajnoki címvédő oroszoktól, a helyosztón a németekkel csapott össze.

A magyarok nagyon nehezen találtak fogást ellenfelükön, alig-alig sikerült eredményes akciót vezetniük, így az első kör – három asszó – után 4-15, az összecsapás kétharmadánál pedig 7-30 volt az állás. A maradék három párban ugyan összejött 11 tus, de így is nagyon simán nyertek a németek. A mérkőzést a Mohamed, Kreiss, Lupkovics hármas kezdte, majd utóbbi helyére beállt Knapek, de ő sem tudott javítani a helyzeten.

Női tőr, csapat

Negyeddöntő:
Magyarország-Franciaország 37-36

Elődöntő:
Oroszország-Magyarország 45-27
Olaszország-Németország 45-36

A 3. helyért:
Németország-Magyarország 45-18

Döntő:
Olaszország-Oroszország 45-31

A végeredmény: 1. Olaszország (Alice Volpi, Martina Batini, Camilla Mancini, Arianna Errigo), 2. Oroszország (Adelina Zagidullina, Szvetlana Tripapina, Marta Martyanova, Inna Gyeriglazova), 3. Németország (Anne Sauer, Eva Hampel, Carolin Golubytskyi, Leonie Ebert), 4. Magyarország (Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Knapek Edina)

parbajtor_csapat

A Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter alkotta válogatott a dánok elleni győzelmet és az ukránoktól elszenvedett negyeddöntős vereséget követően jó vívással legyőzte az olaszokat, majd a franciákat is. Előbbieknél hét találattal bizonyult jobbnak úgy, hogy már 35-22-re is vezetett, a franciákat pedig úgy verte, hogy szinte végig nála volt az előny, végül mégis ráadástus döntött. A magyar szövetség beszámolója szerint már-már úgy tűnt, sima lesz a mérkőzés, de a végére alaposan belehúztak a franciák – a nyolctusos magyar előny az utolsó asszóra kettőre apadt -, majd Rédli András bejező csörtéjében egyenlítettek is (25-25). Csakhogy a hosszabbításban, öt másodperccel a vége előtt talált a magyar párbajtőröző.

A tavalyi olimpián a franciák válogatottja volt az arany-, az olaszoké az ezüst-, a magyaroké pedig a bronzérmes, most azonban mindhárom csapat kikapott a negyeddöntőben. Az olaszok összeállítása nem változott, a franciáké háromnegyed részben ugyanaz maradt, a magyaroknál viszont két alapember – a 42 éves Imre Géza és a 40 esztendős Boczkó Gábor – helyére Bányai Zsombor és Siklósi Gergely került. Boczkó – a magyar szövetség pr és marketing igazgatója – az Eb-re már csapatvezetőként utazott.

Férfi párbajtőr, csapat

Nyolcaddöntő:
Magyarország-Dánia 45-36

Negyeddöntő:
Ukrajna-Magyarország 45-39

Az 5-8. helyért:
Magyarország-Olaszország 45-38

Az 5. helyért:
Magyarország-Franciaország 26-25

Elődöntő:
Oroszország-Németország 41-30
Ukrajna-Csehország 18-14

A 3. helyért:
Csehország-Németország 23-22

Döntő:
Oroszország-Ukrajna 33-32

A végeredmény: 1. Oroszország (Vagyim Anyohin, Nyikita Glazkov, Szergej Hodosz, Pavel Szuhov), 2. Ukrajna (Anatolij Herej, Makszim Hvoroszt, Bogdan Nyikisin, Volodimir Sztankevics), 3. Csehország (Jiri Beran, Pavel Pitra, Richard Pokorny, Martin Rubes), …5. Magyarország (Rédli András, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Somfai Péter)

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.