Négyes döntőbe jutott a Pick Szeged

Férfi kézilabda EHF Kupa - Négyes döntőbe jutott a SzegedBejutott a férfi kézilabda EHF Kupa május 17-18-i, berlini négyes döntőjébe a Pick Szeged, miután az idegenbeli kétgólos vereséget követően vasárnap, hazai pályán 28-22-re legyőzte a portugál Sporting CP csapatát.
Az egy héttel ezelőtti, lisszaboni mérkőzésen a Tisza-partiak 29-27-re kaptak ki, a hátrányuk tehát nem volt ledolgozhatatlan. Annyira nem, hogy a 9. percben már 5-2-re vezettek, bár ekkor néhány hiba elegendő volt, hogy a Sporting egyenlítsen, “segített” ebben Larholm is, aki büntetőt rontott. Ez sem zökkentette ki azonban a hazaiakat, sorozatban lőtt négy góllal válaszoltak, így negyedóra elteltével, 9-5-nél időt kértek a portugálok.

A folytatásban Mindegia vezérletével nem csökkent a különbség. Sőt, mivel a hatékony támadások miatt nem tudott villámgyors kontrákat vezetni a vendéggárda, a szünetre minden addiginál nagyobb lett a hátránya.

A második félidő elején felváltva estek a találatok, az utolsó negyedóra pedig 21-16-os szegedi vezetésről indult, de volt még erő a hazaiakban, és gyorsan dobtak újabb két gólt. A lisszaboniak semmi esélyük nem volt felzárkózni, mert a rivális nem könnyelműsködte el a támadásait, noha az előnye magabiztos volt.

A hajrá örömkézilabdát hozott, a közönségét is maximálisan kiszolgálta a Szeged, amely teljesen megérdemelten jutott be az EHF Kupa történetének első Final Fourjába.

Az elődöntő keddi, bécsi sorsolását a Szeged mellett a rendező német Füchse Berlin, a román Constana és a francia Montpellier várja.

EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Pick Szeged-Sporting CP (portugál) 28-22 (16-10)
Gól: Mindegia 7, Balogh 5, Vadkerti 4, Parrondo 3, Larholm 3/3, Kekezovic 2, Prce 1, Ancsin 1, Zubai 1, Vranjes 1, illetve Marzo 8, Portela 4, Moriera 4, Magalhaes 2, Solha 3/2, Antunes 1.

Továbbjutott: a Szeged, 55-51-es összesítéssel.

Lugi HF (svéd)-Constanta (román) 34-28 (14-13)
Tj: Constanta, 59-55-ös összesítéssel.

Montpellier (francia)-Nantes (francia) 33-24 (17-9)
    Tj: a Montpellier, kettős győzelemmel, 59-49-es összesítéssel.

A rendező német Füchse Berlin a csoportkör után automatikusan résztvevője lett a Final Fournak.

Forrás: MTI

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.