Néhány pillanatkép a vívó Vb-ről, a semleges zónából

Szász Emese_ellopott pillanat_JPNéha a legjobb szándék is kevés ahhoz, hogy az ember eljusson valahova. Így járt e sorok elkövetője is eddig, hiszen a vívó világbajnokságra péntekig a legkülönfélébb okok miatt, de mindig valami halaszthatatlan ügy okán távol kellett maradnia.

Pedig milyen érdekes és izgalmas lehetett volna végignézni Szilágyi Áron csatáit, amelyek végül egy bronzérmet hoztak London olimpiai bajnokának. Vagy a sok év óta a legkomolyabb ígéretek között számon tartott Szász Emesének szurkolni, hogy ne akadjon fenn abban a bizonyos elődöntőben, észt ellenfelén. Az eredmény ugyan abszolút függetlenül alakult a megjelentek vagy a távol maradottak számától, ám ami az egyes alanyokat illeti, egészen más a helyszíni tapasztalat, mint az, amit a televízió képernyőjén láthatunk.

  Ellesett pillanat a SYMA-csarnokban 

Pénteken viszont végre eljutottam a tetthelyre, de el is akadtam a semleges zónában. Ami persze nem azt jelenti, hogy impulzusok nélkül maradtam. Elvégre mindenütt vannak érdekes pillanatok, jó fotótémák, amelyeket meg is lehet ragadni, meg el is lehet szalasztani.

Szlovesnzky Lajos_Téglási György_Navarrete József

 Dr. Téglási György főorvos, Szlovenszky Lajos szakmai alelnök és Navarrete József edző

Tényleg csak „nagyon néhány” képet osztanék meg a kedves Érdeklődőkkel. Itt van például a harmadik és egyben utolsó előtti kocka, amelyen Szekeres Pál államtitkár helyettes, többszörös paralimpiai bajnok mellé Kulcsár Krisztián, kétszeres olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnok párbajtőrvívó csatlakozott, aki már visszavonulása után, 41 éves korában lett először egyéni magyar bajnok saját fegyvernemében.

Kulcsár Krisztián_Szekeres Pál_JP

  Kulcsár Krisztián és Szekeres Pál

Pár lépéseel odább egy nem  indennapi plakát előtt álltak érdeklődők, akiknek dr. Kamuti Jenő magyarázott nagy lelkesedéssel. Érthető volt Kamuti doktor ügybuzgalma, hiszen közvetve, de elég közelről érintett a plakát “üzenetében”. Azt ugyanis kettős jubileum alkalmából készítették. A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) idén ünnepli megalakulása 100. évfordulóját, míg a Fair Play Nemzetközi Bizottsága életrehívásának 50. születésnapjához érkezett. E szervezet elnöke dr. Kamuti Jenő, akit alig néhány hete választottak meg újabb négy esztendőre.

Kamuti Jenő és csapata_JP

  Balról a második dr. Kamuti Jenő

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.