Nem jutott be a döntőbe női vízilabda-válogatottunk

Kisteleki Dóra MTI Fotó: Kovács Anikó

Kisteleki Dóra
MTI Fotó: Kovács Anikó

Egy roppant izgalmas világbajnoki elődöntő mérkőzésen a magyar női vízilabda-válogatott két és fél kitűnő negyed után a végjátékra elfogyott. Hiába volt a háromgólos magyar előny, a később kőkeményen védekező spanyolok lehúzták a rolót.

A mérkőzés első percétől kedzve potyogtak a gólok, a játékvezetők sorra szórták ki a magyar játékosokat, a házigazda spanyolok pedig éltek az emberelőnyös helyzetekkel. Kettő-négyes állás után zsinróban három gólt szerzve fordított Merész András csapata: Antal Dóra, Kisteleki Dóra, majd Keszthelyi Rita volt eredményes (4-5).

A második negyedben Szűcs Gabriella találatára válaszoltak kettővel a spanyolok, majd Antal Dórra egyenlített ki (7-7). Jennifer Pareja vezető találata után Antal és Kisteleki révén fordítottunk ismét, ám a nagyszünet előtt Laura Lopez kiegyenlített (9-9-).

A harmadik negyed egyértelműen a magyar lányoké volt, Bujka Barbara gólja után Antal és Keszthelyi is eredményes volt (9-12). Innentől kezdve jött a lejtmenet, a spanyolok felzárkóztak egy gólra, pedig Bolonyai Flóra még egy büntetőt is hárított (11-12). A záró negyedben két Lopez góllal fordítottak a hazaiak, miközben semmi nem jött be a magyar lányoknak.

Huszonkét másodperccel a vége előtt kimaradt egy spanyol helyzet és felúszhattak a meink, 5 másodperccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, ám az utolsó másodpercben Antal Dóra bombaerős lövése a felsőlécen csattant….

A magyar válogatott a pénteki bronzmérkőzésen az orosz csapattal találkozik 16.30 órától. A világbajnoki döntőben a spanyol és az ausztrál lányok szállnak medencébe.

“Végtelenül büszke vagyok a csapatomra, minden játékosom kitette a szívét-lelkét a győzelemért, amely azonban elmaradt. Ebben nagy szerepe volt annak a roppant nagy fizikai leterheltségnek, amelyeket az emberhátrányok kivédekezése, illetve az önmagában is fárasztó szoros emberfogás okoz” – nyilatkozta az MTI-nek Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

FINA vizilabda világbajnokság, elődöntő:

Spanyolország-Magyarország 13-12 (5-5, 4-4, 2-3, 2-0)
Gól: Anna Espar 4, Laura Lopez 3, Jennifer Pareja 2, Matilde Ortiz, Pilar Pena, Maria Garcia Godoy, Roser Tarago, ill. Antal Dóra 4, Bujka Barbara 2, Kisteleki Dóra 2, Kesztheyi Rita 2, Szűcs Gabriella 2.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.