Nem kapott aranyérmet a győztes női kenu kettes

takacs_kincso_lakatos_zsanett_kovacstamasA női kajak négyes szombati győzelme után vasánap 200 méteren nem talált legyőzőre a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa páros. A nap szomorú magyar vonatkozású híre, hogy a női kenu kettes 500 méteres fináléjában győztes Takács Kincső és Lakatos Zsanett nem kapott aranyérmet, mert a döntőben csak négy hajó szerepelt.

Parádésan indul a nap magyar szempontból, női C-2 500 méteren első lett Takács Kincső és Lakatos Zsanett. Mögöttük az orosz és az ukrán hajó futott be a célban.

„Jól jöttünk el a rajtból és simán nyertünk – meséli Lakatos Zsanett. Nem lepett meg minket a győzelem, mert ezt az orosz párost a szegedi világkupán is le tudtuk győzni.”

A lányok már az eredményhirdetéshez készülődtek, hogy átvegyék az aranyérmet, az Európai Kajak-Kenu Szövetség illetékesei az utolsó pillanatban szóltak, hogy ebben a számban nem osztanak ki érmeket, mert a döntőben csak négy hajó szerepelt. Ezzel egy megérdemelt Európa-bajnoki címet vettek el két fiatal lánytól és a magyar válogatottól….

K-2 500 méteren nem sikerült a címvédés a Kovács Katalinnak és Douchev-Janics Natasának, ők is bronzérmet szereztek. A magyarok nagyon jól rajtoltak, a táv feléhez viszont 4-5 egység szinte egyszerre érkezett, a végét némi meglepetésre a tavaly olimpián bronzérmes lengyel páros bírta a legjobban, a második helyet pedig Németország szerezte meg.

Egyesben 200 méteren Janics Natasa bronzérmet szerzett a lengyel Marta Walczykiewicz és a spanyol Teresa Portela mögött.

Ezüstérmet szerzett Dudás Miklós K-1 500 méteren, ami azért meglepő, mert az AVSE versenyzője inkább sprinter alkat. A magyar kajakost csak a dán René Holten Polsen tudta megverni, aki tegnap győzött 1000 méteren. Max Hoff, a németek legjobb kajakosa harmadik lett.

Női K-1 500 méteren nem tudott nyerni a szám olimpiai címvédője, vagyis Kozák Danuta. Pedig Dana uralta a mezőnyt, egészen 450-ig vezetett, de a surranó pályán Benedek Dalma a finisben jobb volt és megszerezte az aranyérmet Szerbiának. Harmadik helyen a tavalyi Európa-bajnok, a német Katrin Wagner-Augustin futott be. Kozák tavaly is ezüstérmet szerzett az Eb-n, utána pedig két olimpiai aranyat nyert…

Bronzérmet szerzett a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi négyes. Az aranyat az egész Európa-bajnokság meglepetéscsapata, a cseh egység nyerte meg. Ők uralták a pályát, már 500 méternél egy hajóval vezettek, látszott, hogy ma utolérhetetlenek, az ezüstérmet pedig a portugálok szerezték meg.

Forrás: MKKSZ

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.