Nem sikerült a bravúr a Veszprémnek

Filip JichaNem sikerült a bravúr az MKB-MVM Veszprémnek, így nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjába, mert a kölni négyes döntő első elődöntőjében 29-26-ra kikapott a német THW Kiel csapatától.

A Kiel már kétszer, 2010-ben és 2012-ben nyert a BL Final Fourban, ugyanakkor a Veszprém első magyar csapatként jutott el a négyes döntőbe. A két együttes tavaly a negyeddöntőben találkozott, akkor a németek két egygólos győzelemmel jutottak tovább.

Sulic kiállításával kezdődött a találkozó, majd az ex-veszprémi Vujin büntetőjét védte Alilovic. Eleinte indításgólokkal vezetett a Kiel, majd – a következő idénytől a magyar bajnokot erősítő – Zeitzet küldték ki, ráadásul a németek a második hetesüket is elhibázták. Ekberg az egész BL-ben most rontott először ilyen szituációban.

Kőkemény birkózás zajlott a két hatosfal előtt, sok volt a kiállítás is. Ebből a Veszprém jött ki jobban, Ugalde remeklése révén 9-7-re elhúzott, válaszul időt kért a német bajnok. Ez nem törte meg a veszprémi lendületet, sőt, háromgólosra hízott az előny. A közel 1500 fős magyar tábor sokszor túlkiabálta a mintegy ötezer kieli szurkolót.

A csereként beállt Palicka kapus védéseivel labdákat szerzett a Kiel és leindításokból pillanatok alatt egyenlített. Nem maradt el a veszprémi időkérés sem. Rövid időre fordult a kocka, de a szünetben döntetlen volt az állás.

Kapusbravúrok vezették be a második játékrészt, védésre védés, majd gólra gól volt a válasz. A 38. percben vezetett ismét a Kiel, aztán 18-16-nál időt kért a Veszprém. Palicka továbbra is megbabonázta a magyar csapat játékosait, hat perc alatt csupán egy gólt kapott. A 43. percben Sulic belekönyökölt Wiencek arcába, így piros lappal végleg kiállították.

Nagy erőfeszítéssel visszajött a meccsbe a magyar bajnok, ám megint következett egy olyan szakasz, amikor a kieli kapusnak szinte nem lehetett gólt lőni. Az utolsó tíz perc előtt 21-24-nél időt kért a Veszprém. Ekberg góljaival úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, ám Nagy László csapatkapitány duplájával megint szorosabb lett az állás (54. perc: 27-25). A lélektanilag fontos pillanatokban azonban a Kiel eredményes tudott lenni, ezzel megtartotta előnyét a helyenként paprikás hangulatú összecsapáson.kezi_Palmarsson Aron_THW Kiel

A 2010 óta létező BL Final Fourban eddig csak német-spanyol, illetve spanyol-spanyol döntőt rendeztek, ez a sorozat most sem szakad meg.

A magyar bajnok a spanyol Barcelona és a német Flensburg-Handewitt párharcának vesztesével találkozik a zárónapon a harmadik helyért.

                                                                     Palmarsson hét gólt lőtt

Férfi BL, négyes döntő, 1. elődöntő:

THW Kiel (német)-MKB-MVM Veszprém 29-26 (13-13)
Köln, Lanxess Aréna, 20 ezer néző, v: Krstic, Ljubic (szlovénok)
Gól: Sigurdsson 7, Palmarsson 7, Wiencek 4, Ekberg 3, Jicha 3, Zeitz 2, Vujin 2, Sprenger 1, illetve Ilic 5/3, Nagy 5, Ugalde 4, Vilovski 2, Iváncsik G. 2, Chema Rodriguez 2, Sulic 2, Ruesga 2, Gulyás 1, Iváncsik T. 1.

Antonio Carlos Ortega: először is gratulálok a Kielnek, ma ők voltak a jobbak, különösen a második félidőben. Nekünk sok problémánk volt támadásban felállt fal ellen. Tudtuk, hogy nem szabad engedni a Kiel lerohanásait, de sajnos sok technikai hibát vétettünk, ezt pedig ellenfelünk könyörtelenül kihasználta.

 

Mirko Alilovic: Először is gratulálok a Kielnek. Mi a első félidőben jól játszottunk, de a másodikban nagyon sokat hibáztunk. Egy ilyen meccsbe ez nem fér bele. Hibáinknak köszönhetően a második félidőt a Kiel uralta, megérdemelten nyertek.

 

Alfred Gislason: Nagyon elégedett vagyok a csapatommal, nem csupán a mai teljesítményért, hanem az elmúlt hetek játéka miatt is. A mai meccsen különösen a második félidőben játszottunk kiválóan, ennek két fő eleme volt, Az egyik a fantasztikus védekezésünk, a másik pedig Palicka kiváló teljesítménye.

 

Filip Jicha: Nagyon izgalmas, szoros meccs volt. Végig próbáltuk rájuk erőltetni az akaratunkat, ez a második félidőben sikerült is. Nagyon jó érzés újra a döntőben játszani.

MTI

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.