Nincs vesztenivalónk a dánok ellen, minden előfordulhat!

Kenyeres József_JPA két, továbbjutást érő, igen értékes döntetlen után a magyar férfi kézilabda válogatott igazolta az előzetes várakozásokat és Macedónia ellen megszerezte első győzelmét a dániai Európa-bajnokságon. A középdöntő első, biztató részsikere után vajon mi következhet? Papírforma vereség a dánoktól, netán egy komolyabb bravúr az Eb-házigazdái ellen? Ezekre a kérdésekre is igyekezett választ kapni a jochapress.hu az 1986-os világbajnoki ezüstérmes válogatott egyik játékosától, Kenyeres Józseftől.

„Előzőleg is győzelemre tippeltem a macedónok ellen, és be is igazolódott a várakozásom” – állítja a Budapesti Honvéd egykori 240-szeres válogatottja. „A dolog annyival könnyebb volt, hogy a  jól szervezett védekezéssel Kiril Lazarovnak elég hamar sikerült elvenni a kedvét a játéktól. Ebben jelentős rész jutott Mikler Rolandnak is, aki egymás után két Lazarov-büntetőt is hárított. Az is szerepet játszhatott Lazarov kikapcsolásában, hogy ő évekig játszott Veszprémben, így igen jól ismerték játéka minden elemét. Egyébként pedig jól is ment a csapatnak, amely a második félidőben már „örömjátékot” tudott bemutatni.”

Kenyeres József_Kovács Péter_JP

   Harmincvalahány évvel korábban, Kovács Péterrel

– Ugyancsak szombaton egy óriási rangadóra is sor került. Ekkor játszották ugyanis a Dánia – Spanyolország mérkőzést is. Hogyan értékeli az ott látottakat?

„A dánok maximálisan megkapták a bíróktól a hazai pálya előnyét, de ez nem ért volna sokat, ha nem lenne olyan kitűnő a csapatuk, mint amilyen. A spanyolok egyébként is szerény teljesítményt nyújtottak, jobboldali átlövőből például nem tudtak gólt lőni. Fontos momentum volt a kapusok közötti, számottevő különbség. A dán Landin immár rendszeres extra produkciójával szemben ugyanis a két spanyol hálóőr nagyon keveset tudott felmutatni. Érzésem szerint ezen az estén semleges bíráskodással is a dánoké lett volna a győzelemért járó két pont.”

 – Vajon a ma esti pontok sorsa mi lesz? Miben bízhat a magyar válogatott, lehet-e egyáltalán esélye együttesünknek az Eb egyik legnagyobb favoritjával szemben?

Wilbek_Ulrich_Dánia„A rendkívül egységes, Ulrik Wilbek által jól felkészített dán válogatott bárki számára nagyon nagy falat lehet. Igen jól védekeznek, komoly lábmunkát felvonultatva, s ami a legfontosabb: mindezt igazi csapatként teszik! Ha Mocsai Lajosnak sikerül taktikailag jól felkészítenie legjobbjainkat, úgy bármit el tudok képzelni. Egy biztos: ezen a találkozón nincs vesztenivalónk, így nyugodtan játszhatnak a fiúk.”

 – Ön elég sűrű életet él. Hat hete iker kisfiai születtek, a hétköznapokban pedig nem kevesebb, mint öt csapatért felel: három az Angyalföldi Sportiskoláé, kettő pedig a Budapest bajnokságban szereplő, a veteránokra épülő RÉV SC-é. Aktív edzőként miként látja a végső esélyeket? Kinek van leginkább reménye az aranyérem megszerzésére?

„Úgy látom, a franciáknak kitűnően sikerült megfiatalítaniuk válogatottjukat. Szerintem ők vonultatják fel a legjobb kézilabdát ebben a mezőnyben. Hogy ez elég lesz-e a végső sikerhez, annak megválaszolására vasárnapig várnunk kell.”

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.