Büntetőkkel bukott el az FTC

Fotó: Sebastian Brauner

Fotó: Sebastian Brauner

A Ferencváros büntetőpárbaj után kikapott a női kézilabda Bajnokok Ligája 16-os főtáblájáért kiírt selejtező vasárnapi döntőjében, Lipcsében, így kiesett a BL-ből.

Jól kezdte a mérkőzést az FTC, mely sokáig uralta az első félidőt, többször vezetett négy góllal is, ám az utolsó tíz percben a német csapat volt pontosabb, így a szünetre csak egy gól maradt a Ferencváros előnyéből.

A fordulás után szintén a magyar együttes kezdett jobban, újra elhúzott négy góllal, a hajrá felé közeledve azonban ismét sok hiba csúszott a játékába, és végül annak is örülnie kellett, hogy hosszabbításra tudta menteni az összecsapást.

A kétszer ötperces ráadást egyértelműen a Ferencváros uralta, és tulajdonképpen már szinte megnyerte a mérkőzést, amikor 50 másodperccel a vége előtt a magyar csapat kapusának kidobására senki sem figyelt, az ellenfélhez került labdából pedig gólt kapott az FTC. Ezt követően egy elkapkodott zöld-fehér támadás után visszakerült a németekhez a labda, és egy szabaddobás után a dudaszó pillanatában egyenlített a Lipcse.

A büntetőpárbajban a németek nem hibáztak, míg az FTC-nél egy hetes kimaradt, ami a Leipzig BL-főtáblára jutását jelentette.

FTC-Rail Cargo Hungaria – HC Leipzig (német) 38-39 (15-14, 28-28, 32-30, 34-34) – büntetők után

A kép még a szombati FTC-Dalfsen mérkőzésen készült.

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.