Női tornászaink is versenyben maradtak az olimpiai kiküldetésért

Boczogo DorinaA  Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter és Horváth Enikő összeállítású női válogatott a 20. helyen végzett a tornászok nanningi világbajnokságán, így ott lehet a 2015-ös olimpiai kvalifikációs vb-n .

A magyar válogatott a selejtezők első napján 207.278 pontot ért el, ez összesítésben az előkelő 20. helyre volt elegendő. Mindez azt jelenti, hogy a férfiak után a nők is csapattal lehetnek jelen 2015-ben Glasgow-ban az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, hiszen a legjobb 24 együttes indulhat a jövő évi világversenyen. A magyar delegáció nagy örömmel fogadta a hírt Nanningban.

A magyarok közül már csak az olimpiai bajnok Berki Krisztián érdékelt a vb-n, aki szombaton a lólengés fináléjában szerepel.

Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök: „Előre aláírtuk volna ezt az eredményt, nagyon örülök, hogy mindkét csapat ott lehet jövőre az olimpiai kvalifikációs vb-n. Az együttesek jól szerepeltek, de mindkét csapatnál előfordultak rontások is. Ha ezek nincsenek, akkor akár a 16-17. hely környékén is végezhettünk volna. Most már körvonalazódik, hogy a csapatok 16. körüli helyezése a 2015-ös vb-n nemcsak vágyálom, hanem realitás.”

Altorjai Sándor, csapatvezető: „Elégedettek vagyunk ezekkel az eredményekkel, ha a lányoknál nincs gond a gerendával, akkor a 16-17. helyen végezhettünk volna. Jövőre szélesedik otthon a paletta, mind a nőknél, mind a férfiaknál jönnek fel a fiatalok, nagyobb lesz a konkurencia, ez pedig mindenkit jobb teljesítményre ösztökél. A hibákkal most szembesültünk, van egy évünk, hogy javítsunk rajta. A mostani teljesítmény is megmutatta, a 16. hely teljesíthető jövőre.”

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.