Norvégia ellen nagyot küzdöttünk, közben megszületett Harsányi Gergely kislánya

Kontra Zsolt_640x475_JP

Bár tényleg nem lehet döntetlenre játszani, a magyar férfi kézilabda válogatottnak ez alkalommal éppen a pontosztozkodás sikerült. Ami ennél sokkal fontosabb: ezzel a döntetlennel a mieink jutottak tovább a középdöntőbe, a sokkal jobb körülmények között készült norvégok pedig csomagolhatnak, mert számukra véget ért a dániai Európa-bajnokság. A 26-26-os végeredményt hozott magyar-norvég rangadót természetesen megnézte az 1986-os világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatott balszélsője, a jelenleg is Tatabányán élő Kontra Zsolt is, aki szívesen adott értékelést a jochapress.hu kérésére.

„Először is gratulálok s továbbjutáshoz, az eredményt pedig nem kell magyarázni” – ezt volt az első mondat, ami kitört az egykori világválogatottból, aki jelenleg a Tatabányai Bányász SC férfi és női kézilabda csapatánál egyaránt kulcspozícióban van, tele munkával. „Védekezésünk az elkövetett hibákkal együtt is elég jól működött, amihez persze kellett egy nagyon jó átlagot hozott Mikler Roland a kapuban. Átlövőinknek viszont fel kellene nőniük a további feladatok követelményeihez, mert az izlandiak ellen mutatott Ancsin Gábor-féle gólparádén kívül nem sok vizet zavartak.”

– Mi lett volna, ha Nagy László is Mocsai Lajos kapitány és a csapat rendelkezésére áll?

„Meggyőződésem, hogy vele elsősorban védekezésben sokkal erősebbek lehettünk volna, de támadásainkban is több lett volna az átütőerő. Ám most már ezzel nem szabad foglalkozni!”

– Az eddig lejátszott három csoporttalálkozót követően kérem, készítsen egy gyorsmérleget.

„A spanyolok ellen nagyon szerény produkciót mutatott fel a válogatott, Izlanddal szemben kimondottan jól játszottak a fiúk, a Norvégiával vívott ütközetben pedig elsősorban a küzdőképesség dominált.”

– És az egyéni teljesítményekről mi a meglátása?

„Minden meccsen más és más teljesítményeket láthattunk. Meggyőződésem, hogy a sokat emlegetett meccshiány ellenére Császár Gábor minden alkalommal kicsivel jobban játszik majd, mint előzőleg. Mellette a másik irányító, Lékai Máté hatalmas dolgokra képes, ezt már eddig is bőségesen bizonyította. A szélsőknek még van javulni valójuk, miként Ancsin Gábort is többre taksálom, mint amit a három találkozón összességében nyújtott. Sajnos, komoly átlövő teljesítmények nélkül igen nehéz helyzetben leszünk. Nem véletlenül játszatta Mocsai Lajos egymás mellett Császárt és Lékait. Talán ők megoldják ezt a krónikus hiányposztot, ami – ismétlem – nagyon nehéz feladat lesz.”

– A továbbjutás egyben azt is jelenti, hogy Magyarország nemzeti együttese további három mérkőzésen kap bizonyítási lehetőséget. Mire számít Ön ebben a háromszor 60 percben?

„Úgy gondolom, egy győzelmet mindenképpen kiharcol a csapat, amennyiben pedig kettő helyett három pont összejönne, azt már kimondott bravúrnak tartanám!”

Az értékelés itt véget is ért. A válogatottban több mint kétszáz alkalommal szerepelt, a Tatabányával pedig három magyar bajnoki címben is részvényes Kontra Zsolt búcsúzóul még elmondta, éppen a meccs idején született meg a Tatabányát erősítő Harsányi Gergely kislánya. A jobbszélső utazására mégsem kerülhet sor, mivel klubjába visszatérve, az egyik edzésen megsérült, s legalább egy hétig a gyakorlásokat is ki kell hagynia.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.