Null-hatos hajrá után 28-24-re nyert a német férfi kézilabda válogatott

kezi140404_D-HUN férfi, MTI

A szlovénok elleni, júniusban esedékes világbajnoki selejtezőre készülő, ennek megfelelően kísérletező magyar férfi kézilabda válogatott null-hatos utolsó percekkel 28-24(12-12)-re kikapott Oldenburgban Németország legjobbjaitól.

Parádésan kezdett a hármas céllal (idegenbeli összecsapás, nagy nyomás alatt, felfokozott érdeklődés mellett; az újoncok beépítése; a régiek összecsiszolódása) Németországba érkező Mocsai-csapat, amely az első percekben Mikler nagyszerű védéseinek, és a gyors befejezéseknek köszönhetően villámgyorsan háromgólos előnyre tett szert (0–3).

A támadójáték ezt követően azonban alaposan visszaesett, és bár Mikler továbbra is jól teljesített, az első negyedóra végéhez közeledve kiegyenlítettek, majd fordítottak a németek (5–4). Az újabb lendületet nyerő magyar együttes Lékai révén ismét ellépni látszott ellenfelétől (6–8), de a házigazda erre szintén gyors duplával felelt (8–8).

Varsandán találata után már megint három volt a felek között, a szünetig azonban újabb magyar találat már nem esett, Kraus viszont belelendült, és az utolsó másodpercben kiegyenlítettek a németek (12–12).

A fordulást követően lassan indultak be a csapatok, majd fej fej mellett haladtak sokáig. 17–18 után azonban a németek produkáltak egy gyors 3–0-s sorozatot. Gulyás révén 21–21-nél felzárkóztunk a házigazdára, Klein találata után pedig egy 3–0-s öt perccel 24–22-es előnnyel vártuk a véghajrát.

A rengeteg pontatlanságot hozó időszakban a németek előbb Klein révén szépítettek, majd Wiencek és Haas lövéseivel már fordítottak, míg a mieinken Mocsai időkérése sem segített. Weinhold erőszakos betörése gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, Sellin két indulása pedig már német jutalomjátékot hozott. A magyar csapat az utolsó öt percet így 0–6-tal zárta, ennek eredményeképpen pedig a németek végül 28–24-re megnyerték az összecsapást.

(Forrás: NSO.hu,  fotó: MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.