Nyolcadik lett a Mountain Bike világbajnokságon Hegedüs László

Mountanbike Vb_Hegedüs LászlóA világ nyolcadik legjobbja lett a TRIAL-kategóriában Hegedűs László. A norvégiai világbajnokságon elért tegnapi eredményéről így számolt be a Magyar Kerékpársportok Szövetségének:

“Végül a döntőben a 8. helyet szereztem meg, ahol számomra nagyon kemény pályák voltak. A hatod pozícióm 2 hibaponton múlott. A hetedik pedig 1 hibán. Hozzá tenném, hogy hét világbajnok indult a döntőben rajtam kívül, így nagyon nagy boldogság, hogy közöttük versenyezhettem. A jövőben igyekszem még több, magas ugrást gyakorolni különböző pozíciókból, mert leginkább ezeken úsztam el ma.  Összességében örülök, de jobbat akarok!”

A Mountain Bike Világbajnokság Férfi Elit XCO győztese a francia Julien Absalon lett, ezüstérmes a svájci Schurter Nino, harmadik helyen állhatott a dobogón az olasz versenyző, Fontana Marco Aurelio.

A magyar férfi versenyzők közül Parti András a 41.helyen végzett, Juhász Zsolt pedig ötvenedikként fejezte be a világbajnokságot.

A Női Elit XCO győztese a kanadai Catharine Pendrel. Benkó Barbara nagyon jó kezdést követően egészségügyi problémákkal küszködött  (gyomorbántalmai voltak), emiatt folyamatosan hátrébb került a mezőnyben. Barbarát négy kör után kiszólították a bírók.

(Magyar Kerékpársportok Szövetsége)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.